is .union websites bezoeken in tor legaal ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat betreft het al dan niet legaal of illegaal bezoeken van websites maakt het absoluut geen verschil of men gebruik maakt van een 'gewone' of .onion-site. Illegale praktijken zijn via 'gewone' sites net zo goed illegaal als op een .onion-site. En het bezoeken van bijvoorbeeld facebookcorewwwi.onion is net zo legaal als het bezoeken van hetzelfde facebook.com. Ja, want vele legale sites die we allemaal wel eens gebruiken hebben ook een onion-versie. onion-sites kan men gebruiken om de privacy van de verschillende partijen beschermen. Iemands privacy beschermen is niet illegaal. Dus wanneer men zegt dat het gebruik van Dark web illegaal is, redeneert men dus erg kortzichtig. Dat is een beetje te vergelijken met zeggen dat hacken illegaal is. Daar is ook niets van aan. Hacken is perfect legaal. Dit soort misverstanden ontstaat door de verkeerde redenatie die men vaak toepast. Die redenatie is dan meest in de vorm van: met actie X kan ik (o.a.) handeling Y uitvoeren en handeling Y is illegaal dus is actie X ook illegaal. Een redenatie die natuurlijk nergens op slaat. Enkele voorbeelden: Met wapens kan men (o.a.) iemand vermoorden, dus wapenbezit is illegaal. Door te hacken kan men (o.a.) computervredebreuk plegen, dus hacken is illegaal. Via darkweb kan men (o.a.) illegale websites bezoeken, dus darkweb is illegaal. Maar dan zou men ook moeten redeneren: Via het 'gewone' web kan men (ook) illegale websites bezoeken, dus het gebruik van het www is illegaal. Kortom: wie beweert dat darkweb illegaal is, redeneert verkeerd of is geïnformeerd door iemand die verkeerd redeneert. Zeker, het klinkt beter als men in hippe tv-series kan zeggen dat darknet illegaal is, maar fictie blijft natuurlijk fictie...

.onion websites valt onder het deep of dark web. Dit zijn gewoon de niet ge-indexeerde pagina's, of beter gezegd, websites die niet traceerbaar zijn (nog ietwat politiek incorrect, maar maakt het punt duidelijk). Doordat het tor (of onion) netwerk uit zoveel lagen bestaan die allemaal anoniem zijn en daardoor anonimiteit garanderen, is het natuurlijk erg aantrekkelijk voor de duistere zaken als zwarte markten, smokkel, drugs, illegale praktijken zoals het vinden van een huurmoordenaar, MAAR OOK voor mensen die dingen willen posten waarvoor ze in hun eigen land vervolgd zouden worden. Kortom, het netwerk biedt en garandeert anonimiteit als je je "aan de regels houdt" (zodra je gaat downloaden, kan je anonimiteit niet meer gegarandeerd worden tenzij je speciale programma's draait. Een simpel Peer2Peer netwerk biedt absoluut geen anonimiteit meer). Als je je op dit TOR netwerk begeeft, ben je absoluut niet illegaal bezig. Dit mag gewoon.

Het bezoeken van websites op zich is uiteraard legaal. Ook als zij zich in het Onion/Darkweb bevinden. Maar let op! Alleen al het bekijken van kinderpornografisch materiaal is strafbaar. (dus je hoeft hiervoor niet eens bewust te downloaden, maar alleen een pagina bezoeken is voldoende) Dit geld niet voor het bekijken van (illegale) aanbiedingen van vuurwapens of drugs. Dergelijke websites kun je wel legaal bekijken, zolang je verder maar niets koopt/bestelt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100