Zit er een bepaalde rekenkundige logica in kleurenschema's RGB?

Een verduidelijking is bij deze vraag wel nodig.
Ik ben een document aan het typen en heb voor de zijbalk de kleuren gekozen van het logo van het bedrijf waar het voor is.
Nu is die kleur ietwat donkerder, dus ik heb na het invoeren van de juiste RGB-code in het kleurenpalet gekozen voor een doorzichtigheid van 25 procent.

Nu heb ik een image met tekst die ingevoerd moet worden in die kleurenbalk. Transparant maken van het image werkte niet, dus ik probeer de achtergrond van die tekstafbeelding gelijk te maken aan de kleurenbalk. Probleem is dat ik dus wel de RGB-code van de originele kleur weet, maar geen idee heb ik die 25% doorzichtigheid mee moet nemen?

ZIt daar één of andere rekenkundige logica achter, dat bij 25% doorzichtigheid de R, de G en de B met een bepaald getal verminderd moet worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja die is er. Als je een RGB achtergrondkleur Ra,Ga,Ba combineert met een Rv,Gv,Bv,a voorgrond dan wordt de totale kleur gevonden door de losse waardes lineair te interpoleren met de opgegeven a Dus: Rnew = a*Rv+(1-a)*Ra Gnew = a*Gv+(1-a)*Ga Bnew = a*Bv+(1-a)*Ba Toegevoegd na 7 minuten: O ja, wit is alle 3 de kanalen vol (=FF of 255) open zetten.

Bronnen:
http://yolijn.com/convert-rgba-to-rgb

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100