als je (kort) weg bent is het dan handig om pc (enz) af tesluiten?

als je (kort) weg bent is het dan handig om pc (enz) af tesluiten of dat het slim is hem het aan te laten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je kort weg ben zet je hem in slaap stand ,dan opnieuw opstarten is niet noodig en met een klik op je toetsenbord of muis is ie weer bij zo bespaar je ook energie,wat je ook doen is dat je computer zo instellen dat als je bij voorbeeld halfuur niks doet automatisch in slaap stand gaat.

Wat versta je onder "kort"? Als je een paar uur weg bent is het misschien verstandig om de P.C. uit te zetten, maar voor kortere tijd zou je wellicht beter in de energiebesparende modus kunnen zetten, zo dat je hem niet opnieuw hoeft op te starten. Toegevoegd na 37 seconden: Handig is het niet, omdat je dan telkens opnieuw moet opstarten.

Hier kan ik kort over zijn: nee. Ik ken het probleem, je denkt je pc niet meer nodig te hebben en voor je het weet moet je zitten wachten, omdat je toch iets bent vergeten, terwijl je pc opnieuw opstart (of erger nog: eerst verder afsluit). De oplossing die ik daarvoor heb gevonden is 'afsluiten' met volgend batbestand: @echo off shutdown /s /f /t 600 pause > nul shutdown /a exit Wanneer ik dat bestand uitvoer verschijnt er een melding dat Windows over 10 min zal afsluiten. Wanneer ik gedurende die 10 minuten toch beslis de pc verder nodig te hebben selecteer ik met de cursor het openstaande cli-venster (het 'zwarte venster' dat verschijnt achter de melding dat Windows zal afsluiten) en druk ik op een willekeurige toets. Dat zal het afsluiten annuleren.

Hangt ervan af wat je ermee bedoelt met "handig" Voor energiebesparing: Ja, maar als je je computer normaal gebruikt, dan is de energiepiek het hoogst bij het opstarten. Dus als jij je computer aan hebt staan en na vijf minuten hem weer nodig hebt, laat hem dan liever aan staan. Ga je voor een paar uur weg, sluit hem dan liever af. Voor duurzaamheid van de onderdelen: Nee, bij het opstarten van de computer wordt je harde schijf gelezen vanaf een "nul-stand". Dit brengt de nodige slijtage met zich mee. Het is gebleken dat het lezen van je harde schijf vanuit de "nul-stand" evenveel slijtage met zich meebrengt van 10 uur. Dit lijkt niet veel, maar ga eens na hoe vaak je je computer opstart. Uiteraard hangt het ook ervan af hoe vaak je je computer gebruikt. Meerder keren per dag: Laat hem maar aan staan Één keer per dag of minder: Doe hem maar uit. Wat ik zelf doe is hem gewoon vergrendelen. Als ik mijn computer vergrendel, dan gaat ie automatisch na 5 minuten in slaap-stand. Hierdoor verbruikt die minder energie, is de computer snel opgestart en worden de componenten van de computer niet blootgesteld aan het "opeens opstarten. "

Bronnen:
http://www.digitaltrends.com/computing/sho...

Ik zet mijn laptop altijd in de 'sluimerstand' omdat dit de zuinigste manier is. In de slaapstand gebruikt hij altijd nog energie. Hij pauzeert namelijk alleen maar totat je weer verder gaat. De sluimerstand sluit de PC echt af en de gegevens worden op de harddisk opgeslagen. In de slaapstand worden bewerkingen alleen stilgezet. Voordeel van de sluimerstand is ook dat je de accu niet verder leeg maakt. Ga ik langere tijd weg en ben ik niet in de gelegenheid om hem op te laden, dan is de sluimerstand dus aangewezen. Ook in deze stand hoeft hij niet helemaal opnieuw op te starten en kan ik al snel verder. Zet je de PC toch liever in de slaapstand, zet dan eerst een vinkje aan voor de hybride slaapstand. Hier kom je via start -configuratie-> energiebeheer-> de taak ' wijzigen wanneer de computer in slaapstand gaat' en daarna klik je op de link 'geavanceerde energie-instellingen wijzigen'. Je ziet dan het vakje slaapstand en als je daarop klikt zie je of jouw PC dit ondersteunt en ook 'hybride slaapstand' op het moederbord heeft. Sta deze dan toe. De PC zal nu bij het ingaan van de slaapstand overgaan op de hybride. In de normale slaapstand ben je alles kwijt als de stroom uitvalt. In de hybride stand wordt alles in het geheugen overgeschreven naar de harddisk bij stroomuitval. deze methode is ietsje langzamer dan de gewone slaapstand, maar wel veiliger. Sluimerstand gaat nog verder dan de andere twee opties. Alles wat je aan het doen was wordt opgeslagen op de HD. Zo kan je direct verder met wat je aan het doen was. Ook jouw vensters staan dan gewoon nog open. Heb je veel vensters open staan, dan duurt het ook langer voor hij weer bereid is. Je kunt daarom beter eerst wat toepassingen sluiten voor hij in de sluimerstand gaat. Ga je langer dan een dag weg, ze hem dan in elk geval gewoon uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100