welk mechanisme in een computer zorgt ervoor dat gegevens verspringen?

Ik vraag voor alle duidelijkheid niet hoe ik kan vermijden dat gegevens verspringen of wat ik moet doen om een bepaald probleem te verhelpen. Maar als er iets stressvol is aan werken in Word is wel dat de computer vaak "zijn zin" doet. Ik zou graag vernemen hoe dat komt.
Dus je zet bv. een titel om in genummerde titel met layout vet en onderstreept, en meteen gaat heel de paragraaf naar vet en onderstreept. Terwijl je enkel de titel aanblokte.
Een computer gaat ook ineens nummeren als je het niet gevraagd hebt... Je wil bv. een titel nummeren en je krijgt ineens "5" in plaats van 1. Blijkt dat de computer ook een aantal dingen daarvoor genummerd heeft zonder dat je erom vroeg.
Of hij verandert plots van lettertype, gaat inspringen, maakt grotere regelafstanden... zonder dat je dit zo hebt ingesteld.
Of, een foto of tabel of..; verspringt van haar plaats omdat je iets bijvoegde. Soms verdwijnt een foto zelfs helemaal van het scherm (ook al zette je hem op "transparant" bij tekstomloop).
Wat is hiervan de reden? Wat gebeurt er "achter de coulissen" van de computer, van Word?
Waarom worden programma's niet zo gemaakt dat alles gewoon blijft staan zoals het er staat? En dat de computer doet wat je vraagt (dus bv. alleen de titel nummeren en in het vet zetten)? Of doet hij niet wat je zegt in plaats van zelf te "denken" hoe je het zou willen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het mechanisme dat dit doet is heel eenvoudig: "luiheid". Een mens zoekt altijd naar tools die hem het leven vergemakkelijken, en wie dit soort tools ontwikkelt, kan massa's geld verdienen in de economie. Ik ben een "oude zak" en in het begin corrigeerden de computers ons helemaal niet: Word Perfect 5.0 onder Dos was de marktleider en daar moest je zelf de opdracht geven om tabellen of indelingen of nummeringen te starten, en dat programma deed dat toen al eigenlijk beter dan de meest recente Word (en mijn versie van Word Perfect X5 is ingesteld dat die dat nog steeds zo doet, dus ik heb persoonlijk 'uw probleem' helemaal niet, dus ligt het niet aan de computer, maar aan de gebruiker en de instellingen die hij wenst te gebruiken). Ik ga even verder springen naar SMS'en op de Iphone sinds de OS-updates van 2014: die verbetert uw taal tot grote ergerenis van vele gebruikers want ik kreeg ooit een sms van "ik zal u beffen" terwijl het "ik zal u bellen" moest zijn en die persoon haar gsm om voor mij onbekende reden haar typen had aangepast... Idem met de nieuwe Nokia WP8.1 (Windows Phone die ook met Itunes lijkt te werken). De computer is gigantisch dom en dat is de reden van je onbegrip: Je probeert op jouw intelligente hoogte een dom apparaat als een computer te verstaan, maar je moet dus afdalen van je complexe redenering van wat je ziet, naar je eenvoudige redenering van "hoe de computer werkt met 1 = aan = iets of 0 = uit = niets. Je verwijst naar Word, in alle versies moet je gewoon in de opties: 1. Spelling- en grammaticacontrole (dikwijls functietoets F7) 2. Autosamenvatting 3. Autocorrectie (soms opgesplitst in Autocorrectie; autoOpmaak tijdens typen; AutoTekst; AutoOpmaak) VOLLEDIG afzetten. Nu zul je je computer WEL weer begrijpen. En als je dan weer wat luier wil zijn en wil dat de computer wat meer voorbereid en je meer werk uit handen neemt (je vermindert dan ook je vrijheid, let op!), dan kun je subfunctie per subfunctie aanzetten. Vb.: Je typt veel fouten in het begin van de zin na een punt, dan zet je "Zinnen met hoofdletter beginnen" aan. Je hebt dikwijls breuken nodig omdat je een les wiskunde maakt in Word 1/2 moet dan ½ worden, dan zet je de functie in Autopmaak tijdens typen "Breuken vervangen door teken" aan. Ik ben eigenlijk erg blij met je vraag. Word heeft zich zodanig het werk proberen te vereenvoudigen dat het lijkt op mensen die allemaal met aan automaat rijden zonder versnellingen...

Dit komt omdat je niet genoeg kennis hebt van word, doe eens een basis cursus dan begrijp je dat jij het verspringen veroorzaakt, niet je computer.

Tot nu toe zie ik weinig behulpzame reacties. Welke versie van Word werkt u in? In Word 2013 waar ik mee werk kun je de instellingen veranderen onder Bestand > Opties > Controle > AutoCorrectieopties. Daar kun je heel veel instellen, je kunt ook nog een keer doorklikken op AutoCorectieopties en dan zijn er 5 tabbladen. Op mijn werk heb ik Word 2010, in mijn herinnering werkt het daarin ongeveer hetzlefde (maar zo nodig plaatst ik dat hier ook.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100