is iets educatief hacken legaal?

bij veel hack sites staat er wij zijn voor geen enkele reden aansprakelijk en alleen gebruiken voor educatief gebruik. als je bijv 2 pc's hebt en je probeert met je ene pc de andere te hacken ben je dan strafbaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In jouw reactie staat een youtube filmpje met de ‘hack’ deze uitleg behelst eigenlijk alleen het op afstand uitschakelen of herstarten van een PC, is enorm kleuterwerk want het maakt geen gebruik van ‘loopholes’ en kwetsbaarheden in het systeem, het mechanisme is bewust bedacht door Microsoft. Kortom met deze peppie&kokkie youtube bijdrage is er geen sprake van hacken… dus kun je met een gerust hart, de PC van je kamergenoot op een reboot of shutdown trakteren zonder dat de BVD op je stoep staat. :-) de switch optie -i geeft een popup waar je een grappige tekst kunt plaatsen… maar als het ‘slachtoffer’ heel snel shutdown -a typt in een command venster dan ‘abort’ hij/zij het plannetje…. Als je vanuit een educatief oogpunt wilt hacken, Virtualiseer Windows of Linux met Virtual box op je eigen PC zo wordt niemand het dupe. Probeer dan op deze machine de kwetsbaarheden op te sporen…dan ben je educatief bezig (Tip: laat Retina Security scanner op je virtuele host lost en vind je kwetsbaarheden als een beginnetje)

Bronnen:
http://www.beyondtrust.com/Products/Retina...

Zolang het je eigen pc´s zijn is het niet strafbaar. Maar als je natuurlijk de pc van iemand anders gaat hacken ben je strafbaar bezig.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100