Hoe zorg ik ervoor dat mijn videokaart werkt?

Ik heb deze week mijn eigen pc gebouwd. Alles zit nu in elkaar en wanneer ik hem wil opstarten blijft mijn monitor zwart en komt er te staan: Please power down and connect the PCIe power cables. Mijn videokaart is de GeForce GTX 760. Mijn voeding heeft maar 1 kabel die naar de videokaart gaat, een 6pin kabel. Bij mijn videokaart zit een 6pin, en daarnaast nog een 8pin aansluiting. Ik heb wel bij mijn videokaart een converter gekregen die de 6pin omzet naar de 8 pin, maar dit helpt ook niet. Iemand enig idee hoe dit kan?

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan even kijken naar een 2x 4 pins molex to 8 pin PCIe stekker. https://www.google.nl/search?q=2x+4+pins+molex+to+8+pin+PCIe&espv=2&biw=1920&bih=1099&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=si2NVLWpFIXMPf61gegO&ved=0CAYQ_AUoAQ Als je een 6+8 pins videokaart hebt moet je die ook alle twee aangesloten hebben. Eigenlijk heb je een onjuist voeding gekocht. Aangezien de molex naar PCIe geen echt goede langdurige optie is moet je een andere voeding halen. Welke voeding is het? Toegevoegd na 4 minuten: Als je deze hebt gekocht is moet het geen probleem zijn: http://www.corsair.com/en-us/cs-series-modular-cs550m-550-watt-80-plus-gold-certified-psu

Er zijn een paar oorzaken: De power supply/voeding heeft niet genoeg watt (moet minimaal 600watt zijn) De kabel zit niet goed in de power supply/voeding De kabel zit niet goed in de videokaart Het kan zijn dat de videokaart alleen werkt met een 6pin en 8 pin tegelijkertijd Wat zijn alle onderdelen van de pc? (Ik heb zelf een gtx 760, die 2x6 pin kabels gebruikt) P.s. Heb je wel geprobeerd de pc aan te zetten met de 6 pin aangesloten aan de videokaart?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100