verlies ik een gebruikersacount dat na de hersteldatum is aangemaakt bij systeemherstel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee alleen geïnstalleerde games etc raak je kwijt je verliest geen documenten of gebreukers acounts

Jawel, dit is gevaarlijk. Als je bijvoorbeeld een paswoord zet op je account na je systeemhersteldatum, dan is het best mogelijk dat je zelfs geen 'toegang' meer krijgt tot je .JPG-foto's. Dit kan enkel opgelost worden vanuit de duurdere Windows versies (ik gebruik daarvoor een Small Business Server versie) via properties van de bestanden en 'become owner' functies. Strikt genomen blijven je bestanden wel staan in documents and settings, maar hetgeen hangt aan je user account, kan wel worden beïnvloed omdat dit dan wel in de SAM-database staat, maar ook registry settings (die terug gezet worden) daarop van invloed kunnen zijn en ook zelfs services van programma's. Systeemherstel best terugzetten indien mogelijk naar een datum waarbij je nog dezelfde gebruikers had en manueel het probleem oplossen. Een systeemherstel blijft altijd de gemakkelijkste methode door beginnende informatici toegepast, maar gevorderde informatici zullen altijd proberen het probleem ZELF op te lossen, al was het maar omdat je anders de kans loopt dat het probleem (waarom je dat herstel doet), terugkeert. Google is zeer handig daarbij, maar let op: er zijn meer amateurs dan professionelen die hun oplossingen continu posten. Altijd oplossingen vergelijken en ZELF kritisch nadenken over wat ze schrijven!!! +je

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100