Kan een Amerikaanse vriend een Macbook meenemen voor mij?

Hallo, ik had een vraagje. Kan een vriend die woont in Amerika die 2 weken naar Nederland komt op vakantie zonder problemen een Macbook pro retina meenemen voor mij? Zo niet, waar moet hij rekening mee houden en wat zijn de extra kosten? Een macbook pro kost in Amerika $1900 (omgerekend ongeveer €1475) Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet rekening houden met een beperkte comsumenten garantie(1 jaar i.p.v 2 jaar) De macbook staat geregistreerd als gekocht abroad, dus wanneer je storing hebt kun je niet terugvallen op het recht van Nederlandse consumenten zoals een verlengde garantie, echter met een AppleCare abonnement ben je weer verzekerd van support. En hij moet rekening houden dat hij de macbook uit de verpakking haalt alsof de macbook zijn eigendom is, anders treft ie in Nederland misschien de douane en moet er een importheffing betaald worden... zo omzeil je de extra kosten. Verder moet je in Nederland alleen nog zo'n adapter stukje voor op je acculader kopen in de AppleStore, of zo'n resistekker kopen.

Laat de Macbook er gewoon gebruikt uit zien, haal alle stickers er vanaf en zet er een paar goede vingerafdrukken op. Zet er ook wat persoonlijke bestanden en wat games op en het is wel geloofwaardig. Laat de doos lekker in Amerika. Vergeet niet de actuele tijd in te stellen. Verstandig om gelijk de taal te verandeeen naar het Nederlands voordat men de USA verlaat. Misschien ook een idee om een gebruikte stroomadapter mee te nemen die er gebruikt uitziet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100