Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat is dit voor aansluiting?

Woon in een nieuwbouw huis en trof deze aparte aansluitinhg aan ind e woonkamer en slaapkamers. Er past geen utp kabel in.
Waar dient dit voor? Je kan het klepje omhoog schuiven.

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
720

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Tel de metalen stripjes in de aansluiting: als er 4 naast elkaar in het midden zitten is het een telefoonaansluiting (RJ11), als het er 8 zijn is het een Ethernet- c.q. netwerkaansluiting (RJ45).

Glasvezel is het niet; als je woning dat al heeft eindigt de aansluiting op het punt waar het je woning binnenkomt (meestal de meterkast), waarna het middels een kastje wordt omgezet in een reguliere netwerkaansluiting (RJ45).

Bij de goedkopere soort aansluiting (en dat is het als het nieuwbouw is) kan het best een beetje wrikken zijn voordat het stekkertje 'klik' zegt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Je zegt dat het geen ethernetaansluiting is. Het meest voor de hand ligt dan dat het een telefoonaansluiting is, een RJ11.
(Lees meer...)
bamibal
9 jaar geleden
Ozewiezewozewiezewallakristallix
9 jaar geleden
Zolang het klepje op de foto dicht blijft is het niet met zekerheid te zien, maar veel andere mogelijkheden zijn er niet meer.
+
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
foto van geopend klepje? even vastzetten met plakband als hij terug schuift?

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding