Waar zijn BUP- en IFO-bestanden voor nodig?

Ik heb een video gekregen. Die bestaat uit een mapje VIDEO_TS met daarin een paar bestanden met extensies VOB, BUP en IFO.

Het lijkt erop dat ik alleen de VOB nodig heb. Als ik de VOB naar een andere map kopieer en hem vanuit die map afspeel, gaat dat prima. Dus kennelijk zijn BUP en IFO niet nodig om de video te kunnen afspelen.

Waar zijn dan die BUP- en IFO-bestanden voor nodig? Wat voor informatie staat daarin?
 

Toegevoegd na 50 seconden:
 
Ik vond een eerdere vraag over deze bestanden:
http://www.goeievraag.nl/vraag/bup-ifo-ofzo-dvd-branden.419537

Maar daar wordt mijn vraag niet beantwoord, en daar wordt niet ingegaan op het feit dat het kennelijk geen probleem is een video af te spelen wanneer de BUP- en IFO-bestanden ontbreken.
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

IFO, dat een afkorting is van information file, is een bestandstype dat veel gebruikt wordt voor dvd-video's. IFO-bestanden geven de apparaten en software die de dvd afspelen belangrijke navigatie-informatie, zoals de informatie over de volgorde van de tracks, menu's, hoofdstukken en ondertitels op de dvd. BUP-bestanden zijn exacte kopieën van IFO-bestanden. BUP is een afkorting voor BackUP-file. De BUP-bestanden worden gebruikt indien het bijbehorend IFO-bestand beschadigd is geraakt door bijvoorbeeld een kras op de schijf. Is de hoofdstukindeling en de ondertitel-informatie niet nodig, of staan deze op standaard plekken dan kan het VOB-bestand, met de werkelijke film gewoon afgespeeld worden. De kans bestaat dan alleen dat de DVD speler, of de betreffende computer de hoofdstukindeling en/of de ondertitel-informatie niet kan vinden/weergeven. Toegevoegd na 2 minuten: Oeps, een stukje van van de zin vergeten: Is de hoofdstukindeling (...) gewoon afgespeeld worden ZONDER DE AANWEZIGHEID VAN DEZE BESTANDEN.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/BUP
http://nl.wikipedia.org/wiki/IFO

Om een VOB-bestand te kunnen lezen van een DVD-schijf voor een DVD-speler, zijn ook IFO- en BUP-bestanden nodig. Deze bestanden hebben respectievelijk . ifo en . BUP bestandsextensies. Afbeeldingen, video en audio zijn in DVD-menu's opgeslagen in VOB-bestanden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/VOB_(bestandstype)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100