Waarom verlies ik meer hard drive plaats wanneer ik iets download/installeer?

Stel dat ik een 500GB hard drive heb met 480GB open ruimte.

Ik download een film via iTunes of het internet (niet illegaal) en ik bekijk de film. De film was in 1080p dus is er nu nog 477 GB over op m'n PC.

Ik delete de film van mijn computer en de enige manier om de film weer te verkrijgen is door hem opnieuw te downloaden. Wat zie ik, dat er nog maar 479GB op m'n PC staat.. Waar is die éne GB naartoe?

Dit is natuurlijk maar een voorbeeld hé.

Toegevoegd na 4 minuten:
Natuurlijk wel onthouden dat er niet 479 staat omdat er bv 1mb van de 480gb weg is. Er is wel degelijk meer dan 1MB ofzo weg..

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet de film dan ook nog uit de prullenbak halen. Anders wordt de ruimte niet vrijgegeven.

Dit komt waarschijnlijk doordat er tijdelijke bestanden zijn aangemaakt. Dit gebeurt constant als je over het internet surft of dingen download. Hoewel een hele GB erg veel is, is dit de enige verklaring als je er vanuit gaat dat je het bestand zeker volledig hebt verwijderd. Download eens het programma CCleaner ( http://www.piriform.com/ccleaner/download ). De gratis versie is voldoende. Dit programma schoont al je tijdelijke bestanden op en maakt hiermee vaak erg veel schijfruimte vrij. Let wel op dat je kijkt wat er aangevinkt staat zodat je niet dingen opschoont die je wilt houden (zoals cookies of je browsergeschiedenis).

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100