kan ik naar tv-kijken op mijn computer ?

hallo,

ik zou graag naar tv kijken op mijn computer kan iemand zeggen of dit kan. dus ik sluit mijn computer aan op mijn tv dan verschijnt je computerscherm op je tv met een hdmi-kabel maar kan ik ook het omgekeerde doen zodanig dat het beeld van mijn tv op mijn computer komt ?

alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Veel provider bieden dit wel aan maar niet zonder extra kosten veelal met een app ? of extra setopboxen ed en dan nog is de structuur anders dus niet hetzelfde als op TV toen TV nog analoog was kon dit wel met een interne TV kaart maar tegenwoordig werkt dat niet. in principe is het dan ook niet TV kijken via je pc maar via je setopbox ,het werkt totaal anders. technisch zal alles wel kunnen maar helaas niet zonder extra kosten.

Ligt er aan welke provider je hebt. Voor UPC heet dit Horizon: http://www.upc.nl/televisie/horizon/ Je logt gewoon in op de site en je kunt streaming tv kijken op je pc. KPN heet interactieve televisie: http://www.itvonline.nl/ Elke provider bied dit tegenwoordig wel aan, vaak met een speciale site, of app op de smartphone. Hoef je helemaal niks te doen met kabels van je tv naar je pc.

ja dat kan, maar dan moet ik weten welke provider je hebt. want bij ieder is het verschillend. het kan geloof ik ook gewoon op een bepaalde site dat je helemaal niet hoeft in te loggen ik zal ff kijken of ik hem kan vinden staat hij bij mijn andwoord in de reacties.

Bronnen:
hersenen

Het enige wat je nodig hebt is een tv-kaart. Let wel goed op, want de tv-kaart moet aan beide kanten compatibel zijn: 1. De tv-kaart moet compatibel zijn met het inkomende tv-signaal, analoog of dvb-t, dvb-c, in sommige gevallen is het signaal gecodeerd. Dan zal je eventueel extra hardware moeten aanschaffen om het te decoderen. 2. De tv-kaart moet ook compatibel zijn met de rest van het systeem. Kijk dus goed welke aansluitingen je op je moederbord vrij hebt én kijk of er drivers beschikbaar zijn voor je tv-kaart voor jou besturingssysteem. Aan software heb je (gratis) keuze genoeg.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100