Is een laptop te traceren door de politie/onszelf via bv ip adres etc?

(Ik heb het hier niet over bepaalde software die vooraf op de laptop was geinstalleerd)

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, niet dmv het IP-adres, dat is gekoppeld aan de actuele netwerk-aansluiting. Wel heeft de netwerk-hardware van je laptop een uniek nr, een zgn MAC-adres. Dat wordt bijv. ook getoond in de logfiles van een router, tezamen met het dan toegekende IP-adres. Lees meer: http://en.wikipedia.org/wiki/MAC_address

Elke computer die is aangesloten op het internet of netwerk heeft een nummer waarmee deze zichtbaar is voor alle andere computers op het internet. Men kan dit vergelijken met telefoonnummers. Om het mogelijk te maken dat computers elkaar kunnen vinden en identificeren, hebben deze hun eigen nummer nodig. Deze nummers zijn de IP-adressen. Een IP-adres op internet is meestal gekoppeld aan een bedrijf. Zo is het te achterhalen waar bewerkingen onder een IP-adres vandaan komen. Bij mensen die vanuit huis werken identificeert het IP-adres hun internetprovider. Bijdragen op het internet zijn hierdoor bijna nooit werkelijk anoniem. De persoon achter een IP-adres is in de meeste gevallen te achterhalen, soms direct, maar soms alleen via medewerking van justitie.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/IP-adres

Als jij die persoon kunt overtuigen om verbinding met je te maken via bijv. Skype, FTP, MSN. Torrent(als peer) dan kun je via Wireshark wat tijdens die connectie sessie draait de IP packets capturen, en dan kun je uit die gekaapte TCP/IP pakketjes zijn MAC adres extraheren en zo aantonen dat het fysiek die bewuste laptop was die met jouw computer verbonden was(tenzij hij achterdochtig is met enige kennis van zaken zijn MAC adres ge-spoofed heeft) Let wel, deze info is niet rechtsgeldig omdat de kans bestaat dat jij de bewuste de informatie afkomstig uit Wireshark ten favure van jezelf heb aangpast.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100