wat is mijn ip-port?

ik probeer sinds kort een minecraft server in elkaar te zetten. alles is goed ingesteld alleen als ik dan de server op start staat er **** FAILED TO BIND TO PORT! hoe kan ik mijn goeie port vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

In het server.properties bestand van minecraft zitten o.a. de regels: server-port=25565 server-ip= Het server-ip kun je leeg laten. Als daar iets staat bij jou, haal het weg en controleer of dat helpt. Als je dan nog de foutmelding krijgt, betekent dat dat een ander programma poort 25565 bezet heeft. Je kunt wel een ander poortnummer kiezen, maar dat is onhandig, want dan moet je dat er telkens bij geven als anderen met jouw server gaan verbinden. Om erachter te komen welk programma welke poort gebruikt, open je een CMD.EXE venster met administrator rechten, en tik je "netstat -a -b". Zoek naar een local address van de vorm x.x.x.x:25565. Bij mij zie ik dan javaw.exe, en dat is de java omgeving waarin Minecraft draait. Afhankelijk van wat er bij jou draait moet je dat weghalen om plaats te maken voor jouw server.

als er bij jullie nog iemand in huis is die ook een server runt, is het ip als in gebruik. nu moet je het ip van jou server dus veranderen. dit doe je door in de server proppeties te gaan, en daar het ip te veranderen naar bijvoorbeeld 25567. inplaats van 25565. let ook op de je server geportforward is. en als je een andere port neemt moet je die ook forwarden. wat belangrijk is, is dat als je een andere port neemt, ze dus moeten joinen via het ip:de port. dus bijvoorbeeld 22.22.22.22:25567. succes ermee

Failed to bind to port, betekend dat je niet goed hebt geportforward. Opnieuw alles nalopen en controleren. Als ik jou was zal ik ook een bukkit server aanmaken geen minecraft server. Succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100