Geeft een laptop met SSD mij veel voordeel of valt dit mee?

Goeiemiddag,

Onlangs is mijn laptop kapot gegaan en was daarbij ook niet meer te repareren. Mediamarkt heeft mij mijn geld volledig teruggeven, en ik beschik dus weer over 600 euro om aan een goede laptop te besteden. Mijn oog is op 2 laptops gevallen. Een Sony (Vaio) SVE1513H1E en een Samsung NP53OU3C-A09NL.

Een medewerker vertelde me dat in de Samsung Laptop een SSD zat, waardoor die eigenlijk beter is dan de Sony. Nou vind ik de Sony laptop qua uiterlijk en prijs ietsjes beter.

Mijn vraag is dus: is een SSD nou echt zo veel beter dan een normale harde schijf? Want ik zou het jammer vinden als ik ook nog gewoon 3 a 4 jaar met een normale harde schijf prima zou kunnen werken.


Mvg,

Tessa

Weet jij het antwoord?

/2500

Een SSD kent vele voordelen. Een SSD is aanzienlijk sneller in vergelijking met een ‘normale’ HD. Met een SSD kan er zeer snel informatie worden gelezen- en geschreven. Dit is onder andere ideaal bij het gebruik van software waarbij veel RAM-geheugen is vereist. Hierbij moet je denken aan zware games, foto- en video bewerkingssoftware e.d. Daarnaast is een SSD in vergelijking met een HD kleiner, minder kwetsbaar en geruislozer. Echter, een SSD kent ook nadelen. In vergelijking met een ‘normale’ HD kent de SSD een kortere levensduur, de geheugenchips in een SSD kunnen niet onbeperkt herschreven worden. Een SSD blijft stroom vragen, ook wanneer de computer uitgeschakeld is, dit is bij een HD niet het geval. Daarnaast ligt de prijs per gigabyte aanzienlijk hoger in vergelijking met een HD.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100