Ik heb een USB-stick per ongeluk meegewassen met de kleding, hij doet het nog, is de kans groot dat dat zo blijft?

Voor degenen onder ons die verstand hebben van elektronica. De USB-stick heeft in mijn broekzak in de wasmachine en de droger gezeten, de kunststof buitenkant lijkt enigszins vervormd door de warmte van de droger, ook ruik ik een heel klein beetje een branderige lucht. Desondanks is de stick weer geheel droog op dit moment, ik heb dus gekeken en hij doet het nog.

Is de kans groot dat hij het alsnog zal begeven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Memory cards, welke met een vergelijkbare techniek gemaakt zijn als je usb-stick, overleven zelfs explosies. Dus met een wasbeurt zal er ook wel niet zoveel mis gaan. Op het moment dat hij nat wordt, moet je hem gewoon eerst laten drogen voordat je hem gebruikt in verband met kortsluiting. Uiteraard is er voorzichtig mee omgaan de beste garantie om ervoor te zorgen dat hij blijft werken

Bronnen:
http://www.geheugenkaarten.nl/nieuws/04082...

Lijkt me niet. Een USB stick heeft in principe geen bewegende delen die onder spanning staan. Ze opslag van info gaat electronisch. En dat werkt en eea is nog droog. Dus er is geendreden om er vanuit te gaan dat hij nu alsnog binnekort kapot zal gaan

ten eerste heb je enorme mazzel dat hij het nog doet na een grondige was en in de droger te hebben gezeten. Misschien heeft de broekzak nog enige bescherming geboden. Maar ik denk toch dat deze usb stick het eerder zal begeven dan eentje die niet in de wasmachine is geweest.

Als hij het doet, mag je echt blij wezen. Bij twijfel kan je alsnog alles even overzetten op een usb die niet gewassen is ;)

Misschien heeft de USB-Stick na deze traumatische ervaring wel een enorme weerstand opgebouwd tegen destructieve situaties, mocht dat zo zijn, dan is deze usb-stick onverwoestbaar en kun je hem rustig nog een keer wassen als je dat wilt.

als hij goed droog is blijft hij werken, Het komt meestal door kortsluiting dat een apparaat stuk gaat wat nat is geweest. Dus zorg dat hij goed droog is, dan is het geen probleem!

door de vraag te stellen geef je al aan dat er een twijfel is... als je een bord hebt met een scheur erin maakt het niet uit of ie nog tien jaar meegaat, je hebt steeds het gevoel: hij kan elk moment breken. dus zou ik gewoon de bestanden naar de pc kopieren en van de pc naar een nieuwe usbstick. die dingen kosten niks. tenzij het natuurlijk om een 64 gb stick gaat.

Mijn usb-sticks zijn al tientallen malen door de wasmachine gegaan en in de wasdroger geweest. Uiteraard niet met opzet, maar ik ben onverbeterlijk. Ik heb er een stuk of zes en ze doen het nog allemaal. Ze zijn allemaal van een ander merk. Dus ik vind dit een redelijk representatief onderzoekje :)

Het kan wel of niet.Want als je electrische dingen in het water doet dan gaat hij stuk.Bijvoorbeeld: Je gooit water op een toetsenbord dan is die stuk.

Om je een tip te geven: zoek USB-imagetool eens op op internet om daarmee goede back-ups te maken van je Flashdrives. Ik gebruik het zelf ook en het werkt perfect (is freeware). [Er zijn ook torrents van te vinden maar wees daar voorzichtig mee!]

zelf heb ik ook een mobiel die je gewoon onder water kan houden zonder dat die stuk gaat. ik denk dat dat wel zo blijft.

uit eigen ervaring. maak je geen zorgen de mijne doet het 3 mnd na de wasbeurt nog steeds prima.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100