Welke laptop/specificaties raden jullie aan?

Voor mijn nieuwe opleiding heb ik een andere laptop nodig. Degene die ik nu heb, een Medion P8610, werkt redelijk goed (iets aan de trage kant) is veel te groot en zwaar om mee te nemen. Plus heeft deze laptop een extreem korte batterijduur.
De specificaties van deze laptop:
- Intel Pentium dual-core processor T3200,
- 3GB werkgeheugen,
- 320 GB harde schijf,
- NVIDIA geforce 9600M GS,
- 18.4"beelscherm.
Ik zelf begrijp helemaal niks van deze dingen, dus als jullie hierover kort iets kunnen uitleggen (wat goed is bv.), hoop ik er ook iets meer van te begrijpen en zo een betere keuze te kunnen maken. Ik heb deze laptop pas anderhalf jaar en wil niet over 2 jaar weer een ander kopen.

Nu zoek ik dus een nieuwe laptop, die aan de dunne en lichte kant is en een beeldscherm van ±15 inch. De prijs houd ik het liefste rond de 500 euro (alles wat goedkoper is, is mooi meegenomen), wat raden jullie aan voor merk, laptop of specificaties?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als generaal advies binnen de normen die je aangegeven hebt, zou ik nu kijken naar een Asus K56 Series XX009H. Een simpele robuust gebouwde notebook met een zuinige, doch redelijke processor, en twee jaar pickup and return garantie. 515 Euro. Toegevoegd na 9 minuten: Een andere leuke optie is de Toshiba Satellite Pro 1K0 (425 Euro) en de Toshiba Satellite Pro 1KP (530 Euro). Het verschil tussen de twee is dat de 1K0 een i3 heeft, en de 1K9 een i5, waarmee de laatste misschien wat beter voorbereid is op de toekomst. De Asus heeft ook een i3, maar een zuinige variant ervan. Dit komt de accutijd ten goede, maar je levert dus prestaties in. De twee Toshiba's hebben ook een grotere accu (en eveneens 2 jaar pickup and return garantie). Wat je evt. zou kunnen doen om de snelheid te bevorderen, is de harde schijf te vervangen voor een SSD. Daarmee lever je wel schijfruimte in, maar wordt je computer een stuk sneller. Het gevoel van snelheid in een PC heeft immers niets te maken met de processor, maar meer met de hardeschijf. Dat is tegenwoordig de bottleneck als het om snel werken gaat. De overgebleven hardeschijf kun je dan on een behuizing doen zodat je hem als externe schijf kan gebruiken, of je verkoopt hem, zodat je notebook in totaal wat goedkoper is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100