Waarom gaan computers kapot?

Vaak is het zo, dat na een jaar of vijf, een computer gewoon stukgaat. Daar hoeft (naar mij weten) niet altijd een virus aan te pas te komen. Hoe komt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van virussen, gaat een computer ook niet stuk, d.w.z. de software kan in het ergste geval wel gewist worden. Waardoor gaat hij dan wel stuk: _Hitte, de onderdelen, met name cpu, harddisk, voeding enz worden telkens zeer warm tot heet en koelen dan weer af. Word nog erger als er stof in de luchtfilters zit. _Harddisk is een mechanisch ding, mechaniek slijt en bij vallen of stoten gaan de koppen en/of de schijven stuk. _Condensators, soort mini accutjes, hebben ook een beperkte levensduur. _Als je pc het 5jaar uithoud, is hij meestal te traag voor de hedendaagse software, denk ook aan virus firewall enz programma's.

ik denk een combinatie van warmte en stof. Als de computer aan staat, worden de onderdelen best wel warm. Op een gegeven moment kunnen ze daar niet zo goed meer tegen. Stof hetzelfde. Als er stof tussen de onderdelen zit slijten die. En stof in je ventilator is weer funest voor je koeling, zie punt 1.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100