Bestaam er koelplaten die in je pc passen?

Ik vroeg me af of er een soort van koelende platen bestaan, die je in je pc kunt plaatsen, ook als dit er niet voor bedoelt is. De platen moeten 0 graden of kouder zijn, zodat de pc goed koud blijft.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja die bestaan en dat heet een TEC koeler oftewel een Thermal Electric Cooler in het Nederland ook wel genoemd en Peltier element Cooler master heeft bijvoorbeeld een CPU cooler met zo'n element. http://tweakers.net/nieuws/57684/cooler-master-presenteert-v10-met-peltier-koeling.html Als je op een dergelijk element een spanning zet van 12 volt dan zal de ene zijde warm worden en de andere koud. De warmte voer je af met een koellichaam en een ventilator, en de koele zijde plaats je direct op de te koelen CPU ( Central Processing Unit oftewel Processor) Peltier elementen worden al jaren lang toegepast in elektronische koelboxen https://www.google.nl/search?q=peltier+CPU+koeler&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a&channel=fflb http://nl.wikipedia.org/wiki/Peltier-element

Jep, die bestaan. Vaak bedoeld om gebruikt te worden in combinatie met waterkoeling. Je hebt ook mensen die autoradiatoren daarvoor gebruiken. Maar een plaat blijft natuurlijk niet op magische wijze zonder een koelingsmechanisme op 0 graden natuurlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100