Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Bestaam er koelplaten die in je pc passen?

Ik vroeg me af of er een soort van koelende platen bestaan, die je in je pc kunt plaatsen, ook als dit er niet voor bedoelt is. De platen moeten 0 graden of kouder zijn, zodat de pc goed koud blijft.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
602

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ja die bestaan en dat heet een TEC koeler oftewel een Thermal Electric Cooler in het Nederland ook wel genoemd en Peltier element Cooler master heeft bijvoorbeeld een CPU cooler met zo'n element.

http://tweakers.net/nieuws/57684/cooler-master-presenteert-v10-met-peltier-koeling.html

Als je op een dergelijk element een spanning zet van 12 volt dan zal de ene zijde warm worden en de andere koud. De warmte voer je af met een koellichaam en een ventilator, en de koele zijde plaats je direct op de te koelen CPU ( Central Processing Unit oftewel Processor)

Peltier elementen worden al jaren lang toegepast in elektronische koelboxen

https://www.google.nl/search?q=peltier+CPU+koeler&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a&channel=fflb

http://nl.wikipedia.org/wiki/Peltier-element
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Jep, die bestaan. Vaak bedoeld om gebruikt te worden in combinatie met waterkoeling. Je hebt ook mensen die autoradiatoren daarvoor gebruiken.

Maar een plaat blijft natuurlijk niet op magische wijze zonder een koelingsmechanisme op 0 graden natuurlijk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding