Wat zijn de gevaren als je andermans nwtwerk gebruikt?

Met mijn mobiel mag ik gebruik maken van het netwerk van mijn buurman. Hij heeft me zijn wachtwoord gegeven en toegelaten tot zijn netwerk. Heel aardig, maar ik vraag me af of hij nu kan meekijken in mobiel en wat hij allemaal kan zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat ligt eraan hoe technisch je buurman is. Maar zonder hacken oid kan hij niet zien wat jij doet. Wat hij hooguit kan bekijken is hoeveel data jij gebruikt, en wat je IP-adres is. Verder kan hij weinig zien.

Er zijn routers waar je kan instellen dat allen websites worden genoteerd die bezocht worden in het netwerk. Maar de meeste routers hebben dit niet meestal alleen een kinder bescherming maar meer niet. Het kan eigenlijk weinig kwaad want de kans is zeer klein dat je buurman allen websites laat registreren die jij bezoekt. Wachtwoorden en andere inloggegevens kan je buurman niet zien. Als je de computer van je buurman gebruikt maakt kan hij natuurlijk wel achterhalen wat je inloggevens zijn met een keylogger maar de kans is zeer klein dat je buurman zoiets installeert :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100