Waarom valt Draadloos internet weg als m'n laptop werkt op accustroom?

Als m'n laptop op netstroom (met de accu erin) werkt, is er geen probleem met internet, maar zodra hij weer werkt op accustroom begint internet weer raar te doen en valt hij steeds weg.

Iemand raad of tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de laptop op accu stroom werkt schakelt Windows over naar een energie besparende modus. Een instelling daarvan is het uitschakelen van de draadloze netwerkkaart bij een lage accu. Doe het volgende om dit uit te schakelen: Windows 7 1) Klik op start 2) typ in de zoekveld het volgende: ncpa.cpl 3) klik vervolgens op enter 4) een venster verschijnt met iconen van jouw netwerkkaarten 5) klik met de rechter muisklik op de wifi netwerk kaart, klik vervolgens op de menu optie eigenschappen. 6) klik bij de opkomende venster op de knop configureren 7) klik bij de opkomende venster op de tabblad ‘energie beheer’ 8) vink de volgende optie uit "De computer mag dit apparaat uitschakelen om stroom te besparen" Windows XP 1) Klik op start 2) klik op de knop uitvoeren 3) typ in de zoekveld het volgende: ncpa.cpl 4) klik vervolgens op enter 5) een venster verschijnt met iconen van jouw netwerkkaarten 6) klik met de rechter muisklik op de wifi netwerk kaart, klik vervolgens op de menu optie eigenschappen. 7) klik bij de opkomende venster op de knop configureren 8) klik bij de opkomende venster op de tabblad ‘energie beheer’ 9) vink de volgende optie uit "De computer mag dit apparaat uitschakelen om stroom te besparen"

Bronnen:
http://www.computeridee.nl/faqman/besturin...

Het kan een instelling zijn van energiebeheer. Om stroom te besparen kan wifi uitgeschakeld worden. Ga naar Configuratiescherm - Energiebeheer om de instellingen aan te passen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100