hoe maak ik een screenshot van een pagina?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Printscreen of Alt+Printscreen... Dan ga je naar paint en dan nieuw en dan plakken... Had je Printscreen gedaan dan krijg je een plaatje van het hele scherm en bij die andere mogelijkheid krijg je een plaatje van het huidige window, dus een deelvenster...

de knop print screen op je toetsenbord. en dan plakken in een programma zoals paint.

Door op de knop "Print screen" te klikken. Toegevoegd na 3 minuten: Als je op de print screen knop drukt dan slaat de computer de schermafbeelding op die op dat moment op je monitor is te zien. Als je, na op de print screen gedrukt te hebben, het programma ‘Paint’ opent, wat in de bureau-accessoires van iedere Windows-versie zit, dan moet je op ‘plakken’ klikken in het boven menu,( of control + v indrukken op het toetsenbord, wat ook plakken is.) Je ziet nu de schermafbeelding verschijnen die je zojuist hebt gemaakt. Nu hoef je hem alleen maar een naam te geven en op te slaan. Je kunt maar één schermafbeelding tegelijk opslaan met de print screen knop. Maar door Paint te gebruiken kun je er net zoveel opslaan als je wilt.

gebruik gewoon gadwin gratis

Bronnen:
http://www.gadwin.com/download/

vanaf vista kun je ook gebruikmaken van het knipprogramma werkt erg handig. start - alle programma's - bureau accessoires - knipprogramma

Ik neem aan dat je een 'webpagina' bedoelt? Er zijn verschillende plugins voor Firefox maar ook met online tools moet het lukken. Ga naar media-convert.com (zie bron), en klik op 'Website naar afbeelding'. Plak het adres. Vervolgens kan je het outputformaat kiezen. (jpeg is het meest gangbaar) Als je een momentopname wilt van een webpagina zal je tools als 'Screengrab!' o.i.d. moeten gebruiken. (Add-on voor Firefox)

Bronnen:
http://media-convert.com/omzetten/
https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/1146

Op een Mac (OS X) is het Cmd-Shift-4 en daarna met de muis een rechthoek trekken waar je een afdruk van wilt. Wil je het hele venster druk dan na Cmd-Shift-4 op de spatiebalk en klik met de muis van welk venster je een afdruk wilt. Dat kan dus ook van een venster wat je verder nauwelijks ziet, zolang het te klikken is, kun je er een afdruk van krijgen. Je krijgt een afdruk van het hele scherm door Cmd-Shift-3 te drukken. Je kunt ook nog een pdf maken: Kies "Print" en in het volgende venster linksonder, onder de knop "PDF" kies je wat voor soort pdf je wilt.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100