Backup foto's: "kan geen gegevens van het bronbestand lezen" Wat nu?

Mijn laptop was gecrasht en een vriend van mij heeft zoveel mogelijk bestanden verplaats naar een backup schijf. De meeste bestanden heb ik inmiddels over kunnen zetten naar mijn nieuwe laptop, maar ik krijg bij enkele foto's (voornamelijk van een kamp) de foutmelding "kan geen gegevens van het bronbestand lezen"

Het vreemdste is, dat de miniaturen van de foto's wel worden getoond, maar daadwerkelijk openen werkt niet. De bestandsgrootte klopt ook in verhouding met de andere bestanden.

Waar kan de fout zitten en hoe kan ik dit herstellen?

Ter verduidelijking: Het is een nieuwe en van prima kwaliteit backup externe hardeschijf, die ik van mijn vriend leen en vanuit daar zijn alle foto's succesvol van mijn oude kapotte laptop wél verplaats naar deze schijf. Dit was een lang proces, maar succesvol. Nu kan ik deze bestanden van deze nieuwe externe hardeschijf niet op mijn nieuwe laptop overbrengen.

Weet jij het antwoord?

/2500

waarschijnlijk omdat je oude laptop gecrashed is, zijn deze file corrupt geraakt op de oude hardrive (beschadigde sectors ?) En zonder discriminatie overgezet in de backup ik vraag me af of je ze nog terug kan krijgen vanaf de nieuwe schijf. want daar zijn ze met fouten en al overgezet. Als je de oude laptop nog hebt kan je misschien met een boot cd (hirens boot cd opstarten een schijfherstel met foutherstel proberen waarschijnlijk zijn bepaalde sectors beschadigt? Op hirens zit vast wel een tooltje dat kan proberen deze te herstellen. er zijn er verschillende dus even geod keizen welke de meest belovende is en probeer daarna alleen de foto,s die nu corrupt zijn er af te halen. (Succes is niet gegarandeerd)

Bronnen:
http://www.hirensbootcd.org/download/
http://www.w7forums.com/use-chkdsk-check-d...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100