Waarom gaat mijn computer na vijf seconden slaapstand weer aan?

Als ik mijn computer in slaapstand zet, gaat die na standaard 5sec gewoon weer aan. Ik heb alles al geprobeerd, gegoogeld enzovoorts, maar ik heb tot nu toe nog niks kunnen vinden. Weet iemand anders wel de oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn veel mogelijke oorzaken. Eén daarvan is dat je "wake on LAN" aan hebt staan. Dat is een BIOS-instelling waarmee je aangeeft of de computer uit de slaapstand moet komen wanneer er een berichtje binnenkomt via het netwerk. Het modem stuurt regelmatig berichtjes naar de computer. Als "wake on LAN" aanstaat, zal de computer dus uit de slaapstand komen zodra het eerstvolgende pakketje binnenkomt. ALS (!) dit inderdaad de oorzaak van je probleem is, moet je in je BIOS op zoek naar deze instelling, en "wake on LAN" uitzetten. Voor de zekerheid kun je dan meteen de andere "wake" events uitzetten (behalve toetsenbord en muis). Die andere events vind je meestal in hetzelfde BIOS-scherm.

Gewoon even naar een computerwinkel gaan en even na laten kijken. Hun kunnen het meestal snel verhelpen. Kost wat maar dan weet je wel dat het goed gebeurt is en niet een of andere lummel er aan heeft gezeten die hem helemaal na de klote helpt.

GA naar apparaatbeheer in windows en kijk daar eens na welke apparaten de computer allemaal uit slaapstand kunnen/mogen halen. Even uitschakelen en je computer zal mooi in slaapstand blijven.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100