Kan ik een extra router aanschaffen waarop ik alleen de xbox aansluit?

Ik woon in een appartementencomplex en deel het internet met andere bewoners. De eigenaar regelt het internet. Het internet is prima want via de laptop kan ik downloaden met 3mb/s. Nou heb ik alleen problemen met de XBOX 360 aansluiten. Ik blijf maar melding krijgen dat mijn NAT type strict is of ik krijg een melding over DNS. Nou weet ik zelf hoe ik dit kan oplossen alleen daarvoor moet ik in de router komen. De eigenaar heeft echter de inloggegevens veranderd en wil deze niet aan mij verstrekken omdat hij bang is dat ik dan het internet voor iedereen naar de klote help. Is er een mogelijkheid dat ik mijn eigen apparaat aanschaf die het internet van de eigenaar doorlinkt ofzo?
Iets van een extra router die ik alleen koppel aan mijn xbox zodat ik hierin zelf de juiste poorten kan openzetten maar wel gebruik maak van zijn internet. Dus dat ik niet een eigen abonnement hoef af te sluiten?
Of zijn er andere dingen die ik kan doen zodat ik wel normaal op XBOX live kan?

Alvast bedankt!

Mark

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je wel 'fysiek' bij de router kunt komen dan zou je het eens kunnen proberen met een paar lichtnet netwerkadapters (HomePlug). Deze sluit je aan op de router en het stopcontact en vervolgens heb je internet via het stopcontact. Dit geeft waarschijnlijk ook een veel snellere en stabielere verbinding dan Wi-Fi opvangen en weer doorgeven (als het werkt). Zie bron voor een voorbeeld van Sitecom.

Bronnen:
http://www.sitecom.com/homeplug-200-mbps-d...

Ja je kan een andere router kopen alleen los je daar het probleem niet met op. Uiteindelijk moet je toch door de router van de eigenaar. Je moet gewoon de eigenaar ervan overtuigen dat je even met zijn tweeën de NAT van strict afhaalt. Hij hoeft niet bang te zijn voor problemen, zelfs als ALLES misgaat reset je de router en is er nog niks aan de hand.

Spreek desnoods af met de eigenaar dat je je eigen router naast zijn router mag plaatsen. Dus beide routers achter een switch. Dit moet dan natuurlijk wel ondersteund worden door de provider. Is dat niet zo dan moet je de eigenaar zien te overtuigen dat zijn router achter die van jou mag staan in het netwerk. Als de eigenaar dan merkt dat jou router toch iets mocht doen dat de internettoegang voor iedereen naar de haaien helpt kan hij gewoon jou router ertussen uit gooien.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100