Wat doet een @ in een internetadres?

Weet jij het antwoord?

/2500

De provider van de username scheiden. Toegevoegd na 8 minuten: Voorbeeld: ikbenbillygates@microsoft.com. ikbenbillygates is dan de gebruikersnaam (username). microsoft is de provider van de mailadressen (niet de internetprovider). Het serveradres waarnatoe de mail wordt gestuurd is dan trouwens microsoft.com. Nou ja, 'server'... Er zal een gigantisch serverpark staan bij Microsoft. Toegevoegd na 14 minuten: N.a.v. je 2e reactie: ah... In een URL? (Internetadres). Sorry, dan weet ik 't niet... Heb je een voorbeeld? Misschien dat een webmaster 't gewoon ingeprommeerd heeft - hij zal 't dan mogelijk bedoeld hebben als 'ter locatie van'. Toegevoegd na 51 minuten: Edit: Biertje heeft me op een spoor gebracht: het wordt gebruikt om op een website in te loggen. Het kan niet alleen met ftp, maar ook met http. Bijv: http://gebruikersnaam:wachtwoord@playboy.com Ik weet niet of playboy zulke accounts toelaat, maar 't is maar een voorbeeld.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Apenstaartje

een @ zit in een email adres, en niet in een internet adres oftewel een URL. in dat opzicht doet een @ dus helemaal niets in een webadres. je kan de @ zien als het woordje 'aan'. jouwgebruikersnaam @ bedrijf .nl dus het zoekt jouw alias bij dat bedrijf.

Als in een internet een apenstaartje voorkomt, moet je die links laten liggen want dan gaat het om 'phishing'. Phishers proberen de adressen zo echt mogelijk te laten lijken. Goede voorbeelden zijn Eebay.com en Paypall.com. Een apenstaart in een internetadres komt nooit voor bij echte bedrijven. Als je een internetadres tegenkomt als http://www.paypall.com@fpdsm22, dan is dat nooit van het echte bedrijf.

Bronnen:
http://www.digicrime.nl/phishing.php

Dat kan gebruikt worden voor een FTP verbinding via de normale URL bar. In dat geval wordt er niet een HTTP verbinding gemaakt, maar een FTP verbinding. Je krijgt dan een opbouw als: ftp://gebruiker:wachtwoord@ftpserver/url-pad

Dat is om een gebruikersnaam & wachtwoord in FTW adressen op te nemen, gescheiden van de servernaam waar je op in wilt loggen. FTP staat voor File Transport Protocol: Een systeem om bestanden tussen computers over internet uit te wisselen: According to the specification of URL formats (RFC 1738 ), an FTP URL is of the form ftp://:@< host>:/< url-path> If you wish to access a FTP server with SSL support, the URL must start with "ftps" instead of "ftp". Some or all of the parts ":@", ":", ":", and "/" may be excluded.

Het 'apestaartje' is van oudsher het teken voor het engelse 'at' . Bijv. 125 hp@5000 RPM (125 pk bij 5000 toeren). En dus ook zo in je adres: pietje at goeievraag punt nl

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100