Is het verplicht van provider te veranderen als de glasvezelkabel tot in huis is aangelegd ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee dat is niet verplicht. Toevallig zijn ze bij ons ook glasvezel aan het leggen. Ze zijn daarbij deur aan deur geweest om te vragen wie er een verbinding in huis wilde hebben. Uiteraard wilde ik de consequenties weten. Die zijn er dus niet. Het glasvezelnetwerk behoort toe aan een beheerder. Deze beheerder neemt het risico om iedereen gratis een verbinding tot in de meterkast te leveren in de hoop dat diegene dan ook een provider neemt die via glasvezel de datadiensten levert. Deze provider moet dan weer de glasvezelverbinding huren van de beheerder. Maar je bent dus zeker niet verplicht om nu ook data via glasvezel af te nemen. Als jij gewoon je adsl wilt behouden is dat geen probleem.

Ja, maar dat zal alleen gebeuren al je een contract met die service provider aangaat. "Het grote glasvezelkabel is openbaar" De aftakking naar het huis wordt geleverd door de service provider. Dus als dat een ander is dan je huidige moiet je wel wisselen anders komt die glasvezelkabel niet in je huis.

Niks is verplicht, maar als de provider die internet via die mooie glasvezel aanbiedt een andere is dan degene die adsl of kabelinternet aanbiedt zul je wel moeten. (Als je glasvezel wilt gaan gebruiken.) Als de andere mogelijkheden om wat voor reden dan ook verdwijnen blijft er ook weinig keuze over. Tenzij je tevreden bent met 3G of satellietinternet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100