Waartoe dient een verificatiecode op internet (bij inloggen) en waarom zijn ze zo onleesbaar?

Soms moet je bij een inlogproces een extra controle door. Dan zie je een blokje met een code en die moet je dan overnemen. Meestal twee woorden met cijfers en letters, die half in elkaar overlopen. Wat is het nut hiervan? Van de code én van de onleesbaarheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Captcha's worden gebruikt om te voorkomen dat bots diverse online-diensten gebruiken. Captcha's verhinderen automatische deelname van bots aan online-opiniepeilingen en automatische inschrijving voor gratis e-mailboxen (die dan kunnen worden gebruikt om spam te verzenden), en voorkomen dat bots spam versturen door de (niet herkende) afzender een captchatest te laten afleggen alvorens het e-mailbericht te verzenden." Zo heten die dingen dus, captcha's. Een mens kan ze wel lezen, 'een computer' niet. Het is dus een vorm van beveiliging. Ze moeten wel steeds geavanceerder worden, want computers worden ook steeds geavanceerder. Toegevoegd na 2 minuten: En wat is dan een 'bot'? Wikipedia omschrijft het aldus: "Een bot (komt van robot) is een computerprogramma dat op een autonome manier taken kan uitvoeren die normaal door mensen uitgevoerd worden. De bot kan bijvoorbeeld een computerspel spelen, een webpagina raadplegen, chatten, of een bericht op een site (bijvoorbeeld een forum of wiki) plaatsen."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Captcha

Het nut van de code (en eigenlijk ook van de onleesbaarheid) is dat ze het gebruik van aangeboden diensten door spammers tegen gaan die bijvoorbeeld met behulp van een programmaatje willen registreren. Die programmaatjes hebben moeite met het lezen van die codes, net als veel mensen overigens. Vroeger waren ze voor zover ik weet nog wel goed leesbaar - maar omdat ook het programmeren niet stil staat was het noodzakelijk die velden minder goed leesbaar te maken zodat die programmaatjes er weer meer moeite mee hebben. Daarom staan de letters/cijfers vaak in een golvend lettertype, of een beetje door elkaar heen.

dit is gedaan dat de ontvanger er zeker van kan zijn dat een persoon dit heeft ingevuld. de code kan namelijk niet door een programma of computer worden gelezen. er kan dus niet door een programma even automatisch 100 of meer stembiljetten of meningen worden gegeven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100