wat betekent ARDUINO?

geacht forum,

onlangs kocht ik een Arduino micro controller bordje.
ik ben nieuwsgierig naar de betekenis van het woord ARDUINO
het is een Italiaans bordje, niet duur en razend populair.
zo is er ook Raspberry, dat is Framboos, en er is BOEBOT een robot platform: Bord Of Education.
er is EDB Education Development Bord, kortom van al die borden is de betekenins van de naam te achterhalen, maar ik kom niet achter de betekenis van het Italiaanse woord Arduino

groeten, Dré

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De oprichters noemden het bordje Arduino naar Arduin of Ivrea een belangrijke pief uit hun gemeente. Founders Massimo Banzi and David Cuartielles named the project after Arduin of Ivrea, the main historical character of the town.[8] "Arduino" is also an Italian masculine first name, meaning "strong friend". Toegevoegd na 4 minuten: De Italiaanse wiki zegt dit (excuus voor het schaamteloos gebruik van koekel vertaler, maar mijn Italiaans is niet meer wat het geweest is. De kaart naam is afgeleid van die van een bar in Ivrea (die op haar beurt weer vernoemd is naar Arduino van Ivrea , de eerste koning van Italië in 1002 ) bijgewoond(?) door enkele van de oprichters van het project.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Arduino#History

De naam komt van de italiaanse 'koning' Arduino. Zie verder de bronnen, er staat volgens mij ook een f.a.q. op arduino.cc, maar ik vind die zo snel niet.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Arduin_of_Ivrea
http://www.arduino.cc/cgi-bin/yabb2/YaBB.p...

De betekenis van de naam Arduino is: dappere vriend. Als het bordje van Nederlands fabrikaat was geweest, dan had het misschien Klein Duimpje geheten!

Bronnen:
http://babybytes.nl/namen/jongens/Arduino

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100