Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe haal ik dit slotje van m'n bestanden af?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
10.3K
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Dat heeft slechts de eigenschap dat het niet goed gesteld staat met de rechten die zijn uitgedeeld voor die bestanden. Betreft het soms een externe harde schijf (NTFS geformatteerd) die ook op een andere computer wordt gebruikt? Dat kan zomaar... En op die andere computer wordt dan met andere gebruikersaccounts gewerkt, dus vandaar... Gebruik de rechter muisknop om de eigenschappen van zo'n bestand te openen. Ga naar het tabblad 'Beveiliging' en zorg voor voldoende rechten. Lukt dat – nog – niet? Maak dan gebruik van het account 'Administrator' dat wellicht – speciaal voor dit doel – even moet activeren.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dit slotje geeft aan dat er speciale rechten benodigd zijn.
Dit gaat meestal om de administrator rechten.
U dient daarvoor ingelogt zijn als zodanig om deze te verwijderen of te wijzigen.


Klik met je rechtermuisknop op het bestand, kies hier voor Eigenschappen/Beveiliging/Bewerken/Toevoegen/Gebruikersnaam invoeren/Namen controleren, bevestig dit met "OK" dan hier Volledig beheer aanvinken en dan wederom bevestigen met OK



maar er zijn natuurlijk wel kleine workarounds.

http://computertotaal.nl/software/7021-take-ownership-in-windows.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding