Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik zoek een filmpje over een experiment met een aap. Waar kan ik die vinden?

Ik heb pas een kort filmpje ergens gezien (youtube??) over een man die een soort experiment deed waarbij hij een aap net zo opvoedde als zijn (volgens mij 1 jarige) zoontje. Hij wilde kijken of de aap zich dan menselijk ging gedraggen, maar het resultaat was dat het kind zich meer als een aap ging gedragen.
Ik wilde dit filmpje (wat volgens mij maar max 2 minuten was) aan iemand laten zien, maar kan het nergens meer vinden. Wie weet wat ik bedoel en waar ik het kan vinden?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
780

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Ik weet niet of je deze bedoelt maar daar verloopt het verhaal wel zoals je zegt: http://boingboing.net/2009/07/21/how-not-to-raise-an.html

Hier staat het filmpje: http://archive.org/details/comparative_tests_on_human_chimp_infants
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
De Time Life documentaire "Rock A Bye Baby" beschrijft de invloed van verschillende praktijken in de omgang met zuigelingen, en de opvoeding daarvan, op de emotionele ontwikkeling, zowel bij mensen als bij apen.

Toegevoegd na 57 seconden:
Hier kun je het filmpje bekijken:

http://www.violence.de/tv/rockabye-n.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding