ik heb 1 email account, die haal ik op op mijn computer, iphone en i pad, maar wordt niet gesynchroniseerd; Hoe krijg ik ze gesynchroniseerd?

Toegevoegd na 20 minuten:
als ik via imap wil instellen, pakt ie m niet...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt je account nu waarschijnlijk als pop3 ingesteld. De meeste e-mailproviders ondersteunen ook IMAP. Als je je e-mailaccount op al je apparaten als IMAP instelt, kun je je mail op ieder apparaat lezen, wordt het gesynchroniseerd.

Je mag gewoon POP3 behouden bij 'instellingen voor internet e-mil' voor INKOMENDE mail. Maar je hebt meestal ergens een optie onder geavanceerd (is beetje anders op Mac en Ipad maar je zoekt naar 'inkomende server') omtrent de 'bezorging' van de e-mail. Om het gemakkelijk te maken, neem ik hieronder het kadertje over dat je hebt in Outlook 2010 of later: E-mail accounts - Wijzigen - Meer instellingen - Geavanceerd: Bezorging, optie: "Een kopie van berichten op de server achterlaten" AANZETTEN op alle toestellen waar je wil dat ze continu gesynchroniseerd zijn. Op je PC zet je deze optie dan bijvoorbeeld AF, maar let nu goed op je volgorde van werken: Voor je je mail definitief en onherroepelijk binnenhaalt op je PC om je webruimte online met je mails te beperken, moet je dan EERST eens nog je mailprogramma opstarten op alle andere toestellen die de mail NIET schrapt op de server (Iphone, Ipad, tablet of mini-pc of portable), en pas daarna ga je in je PC naar Outlook/Outlook Express/Windows Live mail/... om je PC op te halen en je online postbus (webmail) volledig en proper leeg te maken. Groetjes, rebels Van Belletje uit Bellegoed Bellegem (had een van eerste websites van België maar raak nu toch weer een beetje achter als 47-jarige oude zak en moet dringend m'n Mac-kennis bijschaven). Eventueel kun je Toegevoegd na 1 minuut: Erratum: e-mail en weglaten 'eventueel kun je'. Was nog even aan het wegdromen over voorbije keitofdrukke weekend met m'n kids.

Bronnen:
Mijn Medion Aldi-netbook, mijn oude Nokia...

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100