Vaak zie je in de tekst van een website een bepaald woord blauw en onderstreept. Dit blijkt dan reclame te zijn. Is dit uit te schakelen?

Je denkt dat het gaat om een of andere verwijzing, maar zo gauw je op de tekst staat krijg je reclame te zien. Zeer hinderlijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoeft niet per se spyware te zijn. Kan ook bewust in de pagina gezet zijn als soort sponsoring. Tja, uitzetten wordt dank lastig. Het zijn gewone linkjes. Als je alle linkjes zou uitschakelen blijft er weinig meer van het internet over. Toegevoegd na 53 minuten: Linkt inderdaad toch op spyware / adware, gezien de reacties op mijn antwoord.

Als dit bij elke site is heb je een soort spyware. Kijk eens bij de plugins van je browser of je daar iets kunt verwijderen, en bij configuratiescherm -> software voor iets raars in de lijst. Laat ook eens een programma als Spybot Search & Destroy draaien.

Je zou Adblock plus kunnen proberen. http://adblockplus.org/nl/

Het zou een gevolg kunnen zijn van het programma Babylon. Dat is een browser die zich via bepaalde downloadprogramma's ongevraagd installeert op je pc. Ik had het na het installeren van een of andere vage torrent-site en kwam niet meer van die Babylon (en bijbehorende blauwe tekst) af, ook niet na het raadplegen van allerlei sites zoals GV, waar meer mensen er vragen over gesteld hebben. Zie: http://www.goeievraag.nl/vraag/ongeluk-babylon-ingesteld-zoekmachine-google.251344 http://www.goeievraag.nl/vraag/babylon-definitief-verwijderen.306415 Wat ik gedaan heb: systeemherstel, dus de pc terugzetten naar een eerdere datum (een herstelpunt kiezen, heet dat). Dat is een nogal rigoreuze ingreep, maar het hielp wél, ik was meteen verlost van die hinderlijk blauwe reclame-spam en dat oervervelende Babylon. Zie voor meer info over systeemherstel: http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-vista/System-Restore-frequently-asked-questions?SignedIn=1

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100