Dag mensen, ik vraag me af waarom Google zoveel geld investeert in het maken en online houden van streetview? Wat is hun belang hierin?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hun belang? Reclame-inkomsten! Bedrijven kunnen via Google bijvoorbeeld de afbeelding van hun hoofdkantoor voorzien een advertentie, of een link naar hun webpagina. Google geeft zelf het voorbeeld van een theater dat de gefotografeerde posters met voorstellingen op het gebouw nu kan vervangen door affiches van de huidige shows. Ook kun je advertenties plaatsen op reclameborden die je op de foto's ziet staan.

Bronnen:
http://www.z24.nl/bedrijven/it_telecom/art...

Ik denk dat het antwoord meerdere kanten heeft, waarvan het eerder genoemde antwoord het meest belangrijk is; belang van reclame. Dit zullen ze later op verschillende manieren gaan verkopen, waarvan het inkopen van visuele ruimte er al 1 is. Een andere optie is dat streetview in de toekomst een belangrijke pion is in een ander product van Google. De augmented reality bril (zie ook bron). Hiermee kun je in de toekomst informatie opvragen per gebouw. Met streetview hebben ze een concept dat gebouwen kan herkennen en dus die informatie kan geven. Hier kun je op andere sites meer over vinden. Hopelijk geeft dit antwoord op je vraag.

Bronnen:
http://bright.nl/google-showt-zijn-ar-bril

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100