Er komt rook uit mijn laptop! Wat moet ik doen?

Er komt rook uit mijn laptop als ik 'm schijn houdt (ventilator naar boven). Dan begint er vanalles te rammelen en komt er rook en stofdeeltjes uit.. wat kan dit zijn en wat kan ik doen?

Toegevoegd na 8 minuten:
Het is niet zo dat ie half in de fik staat, het is maar een heel klein beetje rook, alleen als ik 'm schijn houd. Als ik 'm recht laat staan is er niets aan de hand.. Is er iets wat ik kan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vermoed dat iig 1 van je fans niet goed tegen een andere oriëntatie kan dan "rechtop". Wellicht door slijtage dus dat die fan niet meer goed draait als je 'm schuin houd waardoor niet meer goed gekoeld wordt en wellicht stofdeeltjes kunnen gaan roken. Doe dit iig niet te vaak want dan heb je zo je hardware stuk. Haal iig eens de klepjes vd bodem zodat je hopelijk de fan(s) kunt zien draaien en dus of mijn theorie ook daadwerkelijk klopt. Zo ja dan is zo'n fan meestal wel te vervangen (kan wel lastig zijn om vervanging te vinden + is altijd vrij duur, denk aan 40€ bv voor een fan die vh zelfde formaat in in desktop pc nog geen 10€ kost).

eerst buiten neerzetten dan op veilige afstand een deskundige bellen.

Uw computer moet u snel uitdoen en de stroom weghalen zodat de Operating System of the Hard Drive uit gaat als u dat heb gedaan geen WATER op doen. Doe je Laptop dicht en als het goed is, is de rook nu weg als dat niet zo dan moet u hem met een plastic gedeelte verpakken en 2.5 uur wachten en ik weet wel wat dat is dat komt doordat u een oude computer hebt van minimaal 5 jaar als dat niet zo is dan is er een fout gemaakt bij het maken van het Laptop. U harde schijf zit nu te defragmenteren laten hem ook defragmenteren dus niet meteen oud doen of kapot slaan gewoon wachten en als het goed is is het nu weg.

Ik zou hem ff niet meer gebruiken en laten maken door iemand die er verstand van heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100