Waarom maakt Google een cache waar alle bezochte sites worden geplaatst als een kort bestandje?

Als ik IOBIT (proefversie is gratis) laat scannen naar Privacygevaarlijke bestanden is het resultaat duizenden (!) bestanden. Te vinden in C:\Windows\Usewers\Mijn PC\AppData\Google\Chrome\User Data\Default\Cache. (Zie bijlage). Als ik hier naar toe ga kan ik dit wissen met Verwijderen in het snelmenu. IOBIT zelf geeft aan dit niet te kunnen verwijderen als Google actief is. Dit vermeld CCLEANER ook, evenals bijvoorbeeld Ashampoo Winoptimizer 8. IOLO System Mechanic "ziet" de cache niet eens. Maar wat is de reden voor Google dit te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bedoelt de browser Chrome (van Google als bedrijf) en niet Google want dat is de zoekmachine die online via welke browser dan ook te benaderen is. Dit foutje maakt je verhaal onduidelijk. Het cache zorgt er trouwens voor dat als je bv 2x kort na elkaar dezelfde website bezoekt deze niet weer opnieuw gedownload hoeft te worden. Eventueel nieuwe zaken op de webpagina die ondertussen zijn toegevoegd/verandert worden natuurlijk wel gedownload. Via die cache is natuurlijk ook na te gaan waar je zoal geweest bent online. Wat weer niet zo fijn is voor je privacy want met dat soort gegevens kan er een gedragsprofiel worden opgesteld. En weer toegespitste reclame op je afgevuurd kan worden.

dit is in feite niet veel anders dan je internet cache van IE elk browser maakt daar gebruik van tijdelijk bestanden dus Elke keer als je op internet een pagina bezoekt moet deze eerst naar je pc overgezet worden voordat hij geopend wordt het werkt sneller als je al een pagina binnen hebt probeer het maar eens met een pagina die je nog nooit eerder bezocht hebt dat duurt altijd wat langer omdat hij dus eerst de hele pagina moet binnen halen zodra hij dus binnen is en je keert terug naar de zelfde pagina laadt deze sneller omdat hij nog in de cache zit is verder heel normaal hij laat deze bestanden wel staan in de verwachting dat als je later weer dezelfde pagina bezoek dat hij alvast een deel dat onveranderd is op de pagina al snel kan inladen en hij kijk dan of er nog verandering op de pagina zijn en laadt dat stukje binnen maar het over grote deel is al op je pc aanwezig en dat scheelt in de laadtijd. en natuurlijk zoals alle browsers houden ze cookies bij die het makkelijker maken je gegevens zoals gebruikersnaam een ww vasthouden. tenslotte google verdient er ook aan door het surfgedrag van mensen te analyseren en dat te verkopen aan bedrijven zodat ze gerichter hun reclame kunnen afstemmen op wat je zoekt op het internet maar dat gaat eigenlijk buiten je cache op in realtime zeg maar. vooral door cookies

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100