Wat is precies het voordeel van zwarte google/internet?

Bespaar je er werkelijk energie mee? en hoeveel is dat? Wat is precies het voordeel in cijfers?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het wordt ook wel "Blackle" genoemd. En nee, de gedachte dat zwart minder verbruikt dan wit blijkt niet helemaal waar te zijn. De hoeveelheid energie die een kleur verbruikt, hangt af van de technologie waarmee het scherm gemaakt is. De twee meestgebruikte typen computerschermen zijn CRT-schermen en lcd-schermen. Voor CRT-schermen klopt het inderdaad dat een zwarte achtergrond minder energie verbruikt dan een witte, maar niet voor lcd-schermen. De meerderheid van de internetgebruikers beschikt over een lcd-scherm. Op een lcd-scherm verbruikt een zwarte achtergrond zelfs iets meer dan een witte, hoewel het verschil niet zo heel groot is. Toegevoegd na 29 minuten: M'n PC liep vast terwijl ik nog aan het antwoorden was, in ieder geval: Op een CRT gebruik je 59 Watt in plaats van 74 Watt met een zwarte achtergrond. Blackle.com claimt dat er 2,942,983.319 Watt bespaard is door het gebruik.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Blackle
http://www.scientificamerican.com/article....

Energie besparen door een zwarte achtergrond werkt niet bij een tft scherm. Trouwens, de mogelijkheden via deze site zijn veel minder uitgebreid dan de echte google home site

Als je google opent krijg je een volledig wit scherm te zien. Een geheel wit scherm is voor sommige mensen niet prettig aan de ogen. Een beeldscherm is eigenlijk ook een lamp en op een witte website zit je als het waren gewoon in een witte lamp te staren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100