Waarom hebben oude computers vaak geel/grijze kleuren kasten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat computer vroeger gewoon neutrale, grijs/witte kantoortoestellen waren. Werd vooral door mannen mee gewerkt, en als je er een thuis had ,stond die ergens in een hoekje op zolder. Sinds de computer zich als 'gezinsartikel' een plaats in de huiskamer heeft veroverd, ongeveer sinds begin jaren 90, zijn ze ook in aantrekkelijkere kleuren te krijgen. Apple was één van de eersten, met PC's in alle transparante Apple-kleuren. Vooral zwart en zilverkleur waren in de beginjaren populair. Het geel dat je noemt komt voornamelijk door verkleuring door de jaren ; dat is zelden de oorspronkelijke kleur. Wel zie je ook oude computers (terminals vooral) in bruin en beige. Maar inderdaad, veel oude pc's hebben nog steeds die kleur, omdat dat nu eenmaal het meest gemaakt en verkocht is.

Toen oude computers nog nieuw waren, werden ze vooral vaak in kantooromgevingen gebruikt. Een grijze kleur paste toen beter bij het kantoorinterieur. Gelige kasten zijn over het algemeen verkleurde grijze kasten.

Gewoon omdat dat mode was. Toen was er nog niet zo'n behoefte aan gezellige, schreeuwerige, opvallende en aparte knalkleuren.

En door veroudering is veel van het grijze kunststof ook verkleurd / vergeeld door de tand des tijds, of eventueel nicotineaanslag, wanneer deze in een rookruimte heeft gestaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100