Wat heb je nodig om toch tussen verschillende VLAN’s te kunnen communiceren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Allereerst moet je de twee verschillende WLan's eens beschrijven - zijn het verschillende subnet delen of verschillende protocollen ? Met een bridge kun je twee verschillende netwerken overbruggen. Met o.a Linux kun je zelf een bridge bouwen.

Dat is heel simpel, een router. Daar is hij in ieder geval voor gemaakt. Om vlans met elkaar te kunnen verbinden. Maar jouw computer kan ook als router functioneren. Stel voor jij hebt 2 verschillende ipadressen op 2 verschillende netwerkkaarten. Dan kun jij deze gewoon met elkaar laten communiceren. Let op dat jij hierbij een routering moet instellen. Dit heet 'route'. in Windows kun jij jouw route laten zien door in command prompt 'route print' te typen. Door 'route /?' te typen kun je meer info over het instellen van de routering te zien krijgen.

Het communiceren tussen vlan's heet "intervlan routing", als je hiernaar gaat zoeken krijg je veel voorbeelden. Tevens nog een bron die je verder kan helpen. Succes.....

Bronnen:
http://www.cisco.com/en/US/docs/switches/l...

Minimaal 2 netwerkkaarten of een router welke de verschillende VLAN's met elkaar verbindt en kennis van netwerken, IP en routing... :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100