Hoe kan ik sneller leren typen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gewoon veel chatten, en/of veel oefenen. Een typecursus is eerlijk gezegd zonde van je geld, kun je het net zo goed zelf leren(wat ik ook heb gedaan)

Een typecursus nemen. Heb ik ook gedaan en je hebt er je hele leven plezier van ;)

ga op typecursus!

Typcursus nemen inderdaad. Dit kan ook via internet. Ligt eraan hoe oud je bent, mijn broertje deed het spelenderwijs op www.typtopia.nl

Ik ben van mening dat je door het veel te doen het snelste gaat typen. Ik heb nooit een typ cursus gehad, maat typ sneller dan sommige mensen die deze wel hebben gehad.

Je kunt dus al wel redelijk typen ... dan kun je alleen versnellen door veel te oefenen, te oefenen en nog meer te oefenen. Teksten overtypen, vrienden niet bellen maar mailen etc.

Leer snel blind typen met 10 vingers! Toegevoegd na 43 seconden: http://www.typelesonline.nl/NL/Aspx/Start.aspx

Maar een soort dagboek van word. ga iedere avond 5-10 minuutjes achter de computer zitten typen over wat je die dag hebt gedaan. je leert sneller typen . en het is meschien ook nog leuk ook :)

Bronnen:
Mijzelf

Daar heb je speciale programma's ervoor. Binnen een maand kan je al wat blind typen, iets van 100 karekters per min. Heb ik toen op school gehad. Alleen het is wel heel lastis. Je wordt helemaal gek van. Alleen het werkt wel. Veel succes !

Heb ik gedaan door veel te chatten,dit schrijf ik nu ook blinf.

Leer eerst de goede techniek. Dus met 10 vingers waarbij de uitgangspositie vd wijsvingers op de F (links) en J (rechts) ligt. Hier kun je een cursus voor volgen. Dit soort cursussen zijn er weer in allerlei vormen en maten. - Gratis online zelfstudie cursus, goede optie maar vereist wel zelfdiscipline. - Via te installeren software, vergelijkbaar met online maar zal doorgaans niet gratis worden aangeboden. Maar duur hoeft ook niet, heb zelf eens zo'n CD-Rom opgepikt uit zo'n grabbelbak voor 'n paar euro. - Betaalde cursus met menselijke begeleiding in persoon goed als de zelfdiscipline te gering is. Hierbij kun je goed een vergelijkende lijn trekken met muziekles voor kinderen. Eenmaal de goede techniek onder de knie is het een kwestie van oefenen oefenen en nog eens oefenen. Hoe je dat doet maakt niet zoveel uit. Het kan natuurlijk wel in je voordeel werken als je niet alleen chattaal oefent. Teksten overschrijven is op dat gebied een beproeft concept. Zelf artikels schrijven over dingen die je interessant vindt is natuurlijk een stuk leuker (denk aan bloggen, reviewen, forum activiteiten etc).

ik heb het zelf met qmttc geleerd, dat is een type programma, we hebben voor 1 jaar een licentie gekocht, wat ongeveer 18 euro koste op dat moment, dit is verreweg de goedkoopste manier. geen dure loi cursussen van 300 euro. je type gewoon een aantal keer per week een uurtje, het begint simpel met j j j j en jkl en van dat soort dingen, je krijgt steeds meer nieuwe letters en tekens erbij totdat je het hele toetsenbord kent. als je het hele programma afmaakt en het extra materiaal doet zit je al snel tegen de 300 aanslagen per minuut aan, realiseer je goed, dat zijn 5 knoppen per seconde! ik weet de naam van de cursus niet direct maar kijk maar gewoon even naar qmtt of qmttc

Er zijn talloze vaak gratis programma's en nog leuk om te doen ook zoals ik heb bijgevoegd in de link. Als je een beetje handig bent met zoeken dan vind je de complete versie ook op internet wel ergens ;)

Bronnen:
http://games.yahoo.com/game/typer-shark

Toen ik een website wou besliste ik dat ik ook blind en met 10 vingers moest leren typen. Ik heb het perfect geleerd op mijn 50ste met de toen nog oude versie van deze software: http://www.typtop.be/typtop/index.php Het is een leermethode voor het secundair onderwijs. Mijn website had nooit zo groot kunnen worden, als ik niet had geleerd om blind én snel te typen. Maar ik moet zeggen dat het véél oefening gevergd heeft. Héél veel oefening en discipline, anders lukt het niet.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100