Als ik mijn router ( D-link DIR-615) reset wat gebeurd er dan? Kan ik hierbij iets van mijn telenet digicorder kwijt geraken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Neen,dan kan je niks van je digicorder kwijtgeraken

Als de router word gereset dan gaan alle instellingen zoals wachtwoorden en. Portforwarding en ip adressen weer terug naar de fabriek instellingen

Antwoord: Je kunt niet iets van je telenet digicorder kwijt raken door een reset (ongeacht wat je met een "reset" bedoelt, "zoals het uit en aan zetten", of "in het menu / met een pennetje het apparaat op zijn fabrieksinstellingen zetten.") De router is slechts een doorgeefluik tussen 2 of meer apparaten. te vergelijken met een verdeelstuk op de waterleiding. Zolang er geen water (data in jouw geval) door de leiding stroomt, dan kun je het koppelstuk (router in jouw geval) gewoon los halen of uit en aanzetten. Een algemeen stukje over dit soort routers (voor thuisgebruik): Een router routeert, dat wil zeggen dat hij informatie van de ene verbinding naar de andere verbinding stuurt. Deze informatie zal grotendeels bestaan uit data. Een voorbeeld is dat 2 PC's (beide aangesloten met een verbinding, draadloos of met kabel op je router) een bestand (data) van de ene naar de andere sturen. Normaal gesproken zal dit allemaal gewoon toegelaten worden van A naar B (en andersom). In een router kun je voor thuisgebruik kleine aanpassingen maken dat je enigsinds invloed hebt op je data verkeer. - Het verbind 2 netwerken met elkaar, jouw interne netwerk met je digicorder en PC en Laptop met de buitenwereld (Internet) - Door een ingebouwde firewall kun je via regels verkeer filteren e.d. dus als voorbeeld zeggen dat jouw digicorder wel verkeer van PC1 maar niet van PC2 mag hebben (op host niveau) of dat PC1 wel mag internetten en PC2 dit niet mag (op poort niveau) Doordat tegenwoordig de routers voor thuisgebruik worden samengevoegd met allerelei veel gebruikte apparaten kun je tegenwoordig ook: - De instellingen van je draadloze netwerk beheren (ingebouwde access point) - Meerdere PC's met elkaar verbinden (ingebouwde switch) - Je Kabel / ADSL werkend krijgen met de juist instellingen (ingebouwd Modem) - USB disken eraan hangen die dan gedeeld worden in het netwerk (ingebouwde NAS)

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100