Waarom start mijn laptop soms zo langzaam?

Mijn laptop, nu 3 jaar oud, doet soms heel vreemd.
Als ik in de ochtend hem aan zet en b.v. goeie Vraag opzoek, dan duurt het soms heel erg lang voordat er iets komt. ( ook andere sites)
Dat gaat dan ook niet over, alles lijkt sterk vertraagd en soms loopt hij zelfs vast.
Sluit ik alles af en start opnieuw, is het probleem vaak niet over.
Dus opnieuw afsluiten en weer opstarten en dan ineens gaat hij als een trein, alles is er in een flits en dat blijft ook de hele dag zo.
Ik snap hier echt niets van, alles is en blijft het zelfde.
Wat kan de oorzaak zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Meestal ligt dit aan de controle van Windows updates. Kan je die tijdelijk uitzetten en handmatig updaten om te controleren of dit proces je systeem vertraagt? Toegevoegd na 4 minuten: Bij Windows is een traag systeem na enige jaren een veelgehoorde klacht. De oorzaken zijn echter vaak verschillend. Meest voorkomende oorzaken zijn spyware, veel installaties en deinstallaties die ongewenste registerinstellingen achterlaten. Dit hoeft bij jou niet het geval te zijn. Om je pc op te schonen raad ik je aan om het programma CCleaner te downloaden en je pc en register op te schonen. Toegevoegd na 36 minuten: Ik heb het probleem eerder gezien bij mijn schoonvader zijn pc. Opstarten duurde erg lang en vooral internet pagina's duurden lang met laden. Ik heb dat toen opgelost door de Windows updates tijdelijk uit te schakelen. Uiteindelijk heeft hij een nieuwer en sneller pc gekocht met Windows 7, maar daar heb je net veel aan ;0)

Bronnen:
http://www.personalcomputercare.nl/compute...
http://www.piriform.com/ccleaner

Lijkt mij dat die een beetje vol zit oid. Aangezien je pc 3 jaar oud is ga ik eventjes van Windows XP uit. Volg de volgende stappen: 1. Druk op Start 2. Druk op Uitvoeren 3. Typ in "cmd" zonder aanhalingstekens en druk op enter Er komt nu een zwart schermpje. 4. Typ in dit schermpje "cd\" (de backslash is belangrijk) zonder aanhalingstekens en druk op enter 5. Typ "del *.tmp /s /f" zonder aanhalingstekens en druk op enter Nu is die even een tijdje bezig met bestanden verwijderen. Wat tot die klaar is, dat kun je zien als de C:/> weer komt te staan. Je kan nu dit scherm weg klikken 6. Druk op Start 7. Druk op Uitvoeren 8. Typ in "%temp%" zonder aanhalingstekens en druk op enter Er komt een schermpje met bestanden en mappen naar voren. 9. Verwijder alle bestanden en mappen in deze map Als dit klaar is kan je dit schermpje ook weer sluiten 10. Open Deze Computer 11. Ga naar C:\ 12. Ga naar map Windows 13. Ga naar map Temp 14. Verwijder alle bestanden en mappen in deze map en klik weg. Als je dit allemaal gedaan hebt verwijder ook je internetgeschiedenis. --------------------------------------- WAT JE OOK NOG KUNT DOEN (VOOR MEER GEVORDERDEN) 15. Druk op Start 16. Druk op Uitvoeren 17. Typ in "msconfig" zonder aanhalingstekens en druk op enter Er komt een schermpje naar voren 18. Ga naar het tabblad "Opstarten" Hier staan allemaal programma's die automatisch opstarten als jij je computer opstart. Deze maken je computer trager. 19. Haal bij programma's waarvan je zeker weet dat ze niet opgestart hoeven worden de vinkjes weg en druk op OK. Er word gevraagd je computer opnieuw op te starten. Zeg hiertegen "Ja". Het kan ook dat je computer stoffig is, maak hem eens open en kijk hoe vies die is. Je kan hem zelf schoon maken als je weet hoe dit moet of voor dit langs een computerzaak brengen. Ik hoop dat dit je gaat helpen je computer een stukje sneller te maken.

probeer deze eens en dan na het installeren eerst de diepe onderhoud optie te doen

Bronnen:
http://www.iobit.com/ascdownload-promo.php

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100