Ik moet usb-stick formateren maar er zitten belangrijke documenten op?

Ik heb een USB-stick (integral 8gb) en ik steek deze in mijn computer en als ik het wil openen staat er op dat ik mij USB-stick moet formateren. Maar hier staan nog wel redelijk belangrijke documenten op. Is er een manier voor deze documenten te behouden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je echt moet formatteren is dat geen probleem, met programma's als Stellar Phoenix data recovery of Recuva kan je bestanden moeiteloos terug halen, óók na het formatteren. In jou geval zou ik formatteren en voor Recuva kiezen omdat dit een gratis programma is.

Bronnen:
http://www.piriform.com/recuva/features
http://www.stellarinfo.com/

Je kunt de bestanden kopiëren naar je pc. Ik zou er in de map Documenten (of Mijn documenten) een nieuwe map voor maken. Daar zet je dan alles in, en vervolgens kun je je usb-stick formatteren. Wel even controleren of je de bestanden goed op je pc hebt gezet. Succes!

Oke, het lijkt er op dat je PC de USB-stick niet herkend als je hem dan formatteert ben je alles kwijt. Probeer je stick eens in een andere computer en kopieer dan het hele zaakje naar die PC, formatteer dan de USB en zet alles weer terug.

Ik zou ze er eerst proberen alles eraf te halen, eerst gewoon met copy en dan met een recoveryprogramma indien nodig. Ik zou niet eerder formatteren voor ik alles had gedaan om de bestanden te redden. En de stick testen of hij nog betrouwbaar is na het formatteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100