Num lock automatisch aan bij opstarten pc.

Ik heb windows XP op mijn werk pc. En heb de volgende opties al geprobeerd. Opstarten via F2 en dan in de BIOS num lock aanzetten. Via run regedit en keyboard behaviour achter num lock een 2 zetten. Een script geschreven en die toegevoegd in het opstartmenu. Maar num lock gaat niet aan op het moment dat ik moet inloggen. De IT afdeling op mijn werk adviseert dat ik gewoon telkens als ik inlog op het knopje num lock, maar ik denk dat het toch automatisch moet kunnen. Wie heeft de oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gewoon voordat je inlogt met je gebruikersnaam en paswoord, numlock aanzetten. Niet inloggen maar herstart of afsluiten kiezen. Nu zal numlock moeten aanspringen wanneer je je login scherm terug in beeld komt. Verschillende keren toegepast op IT-project waar ik deze vraag kreeg en dit werkte elke keer zonder problemen.

Je hebt al het mogelijke gedaan om dit probleem op te lossen. Ik heb nog maar één tip voor je: Haal de cijfers uit je wachtwoord.

Ik denk dat de oplossing toch is jezelf aan te leren de cijfers bovevenaan je toetsenbord te gebruiken voor het invullen van je wachtwoord. Is weliswaar niet wat je wil, maar ik zie zo ook geen andere oplossing...

Draait er toetsenbord software van de fabrikant mee, zoja, kan je dat volgens mij daar instellen.

Kijk hier eens na...

Bronnen:
http://support.microsoft.com/kb/154529/

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100