Hoe moet ik een film op een dvd branden?

Ik heb gekeken bij de andere vragen hoe je een dvd moet branden, maar het lukt mij nog steeds niet.

Ik kan de film wel branden op een dvd, maar als ik hem dan in een dvd speler doe dan kan ik de film niet afspelen. Als ik hem in een computer doe, dan kan ik hem wel afspelen. Ik gebruik een DVD+RW van SONY.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

hou er rekening mee dat RW dvd vaak erg slecht gelezen worden in een gewone dvd speler ook gebrande dual layer R+- zijn erg lastig en vaak slecht of niet leesbaar. de meest standard 4,7 gig dvd zijn vaak het meest compatible met alle merken dvd spelers. vaak zijn standaard dvd's films ong 8 gig groot (dual layer) dus de beste methode is ze toch eerst te verkleinen naar 4,7 single layer dvd en dat is al een heel gedoe Een andere methode is divx als je dvd speler dat aan kan maar tegenwoordig waarom zou je ? Je kan tegenwoordig te kust en te keur in die 5 dvd voor een tientje winkels. het is zowaar de moeite van het branden niet meer elke dvd videotheek verkoopt ze zowat voor een prikkie. Dan zouden alleen nog de allernieuwste films in aanmerking komen voor branden ? koop dan liever een hdmi kabel als je een vrij moderne TV hebt koop eventueel een videokaart met hdmi aansluiting en speel ze vanaf je pc, of koop een HD mediabox met usb poort voor oftewel dikke 8 gig usb stick en of een vette externe HD je komt er op een gegeven moment toch wel achter dat je films Vaak hooguit 1 of 2 keer bekijkt en er verder niet meer naar taalt , zonde echt maar goed de best methode is films die dual layer zijn eerst te krimpen naar single layer. Goed dvd merk te gebruiken en niet op de allerhoogste snelheid te branden. en geen RW gebruiken maar gewoon standaard enkelvoudig te branden dvd 4,7 gig en zorg er voor de je sessie afsluit ook al hou je de ruimte over.

Bronnen:
http://www.dvdshrink.org/

Waarschijnlijk is je dvd speler niet regiovrij en speelt dus niet alle dvd s af. Toegevoegd na 1 minuut: In de link wordt aangegeven hoe je je dvd speler regiovrij maakt.

Bronnen:
http://electronica.infonu.nl/multimedia/16...

Ligt eraan in welk formaat je hem hebt gebrand? Is het b.v. een AVI een je dvd speler is niet AVI compatible dan speelt hij de film niet af,dan zal je de film eerst moet converteren naar een ander formaat,een die jouw speler wel aan kan. Kik in de handleiding van je speler welke formaten hij kan afspelen.

moet je google 'nero'

klinkt raar maar sony wil vaak alleen dvd-r -of + afspelen.heb het zelfde probleem gehad.een goedkope dvd speler bij bv blokker heeft nergens problemen mee.probeer het bij iemand anders .heb je waardevolle documentaires gebruik dan een r + of - dvd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100