Dongel verbruikt meer MB bij iemand anders huis dan dat ik thuis zit, hoe kan dit?

Als ik thuis via mijn dongel op internet zit kan ik heel lang doen met 50 MB en maak dit soms per maand niet eens op. Als ik bij mijn zus thuis ben, en maak ook verbinding met mijn dongel ben ik binnen no time door mijn MB heen. Wat kan hier de oorzaak van zijn? Ik kijk overigens alleen mijn mail en ik speel geen spelletjes of iets dergelijks via de dongel.

Toegevoegd na 59 seconden:
Bij mijn zus ben ik na het verbinding maken en alleen bijv. mijn e-mail kijken al 15 MB kwijt en dan heb ik nog niet eens een e-mail bericht geopend.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zit niet toevallig thuis óók op een WiFi netwerk? Dat zal je computer namelijk normaal gesproken gebruiken indien verbonden, ook als er tevens een dongel is aangesloten. 50 MB is op zich heel weinig - één leuke Windows Update of zo en je zit er al doorheen. Wat mailverkeer verstookt hangt er nog heel erg vanaf hoe je het bekijkt: gebruik je webmail? Welke? Of heb je bijvoorbeeld Outlook Express?

Dit kan zijn omdat je afstand met de hotspot / mast langer duurt, en dat je daarom meer verbruikt. Net als een lek: wil je toch water aan de overkant hebben, dan pomp je extra veel en extra hard. Toegevoegd na 1 minuut: ! Dit is gewoon puur een antwoord op je vraag. Ik ga niet alle situatie's navragen. !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100