Hoe krijg ik allerlei icoontjes (dus programma's?) van mijn werkbalk weg?

Gisteren heb ik het vertaalprogramma Babylon gedownload. Nu staat er ineens een heleboel troep op mijn werkbalk die ik absoluut niet wil. Hoe krijg ik dat weg? Rechts klikken geeft geen kopje "verwijderen". Het zijn: casino, spelletjes, IQ test, iPhone en beltonen. Hoe kom ik eraf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Via Start > Instellingen > Configuratiescherm > Software kun je het waarschijnlijk wel vinden en verwijderen. Helaas is dit steeds minder vaak het geval en worden deze dingen dieper in je systeem geinstalleerd. Hijack This zou een oplossing kunnen zijn zoals XiniX zegt maar hier moet je wèl mee om weten te gaan! Het is namelijk niet de bedoeling dat je bepaalde lijnen daarvan zomaar fixt alleen omdat daar toevallig de naam van de malware in staat. Je kunt met HjT wèl een log maken waarin een gevorderd iemand wel kan zien waar op je pc zich deze malware bevindt en hoe je dit het beste weg kan halen.

Dat ziet eruit als malware... Dat zou wel eens lastig kunnen worden om dat te verwijderen... Zoek op het net de schuldige en dan naar de oplossing... Ik zeg je dit kan lastig zijn, soms zijn die malware producten zo hardnekkig dat je windows er opnieuw op moet zetten... Succes met je verwijderingen... Toegevoegd na 13 minuten: gebruik hijackthis...

Scan je systeem op troyans en virussen. Neem de stappen door op: http://antivirus.pagina.nl Je hebt zeer waarschijnlijk malware geïnstalleerd, dit kun je het vaak prima verwijderen met de juiste programma's. Het kan veel tijd kosten om deze rotzooi kwijt te raken, maar Windows opnieuw installeren zonder backups kost veel meer tijd, dit is je allerlaatste stap die je kunt uitvoeren.

Bronnen:
http://antivirus.startpagina.nl/prikbord/4...

Gebruik je Firefox? Ga dan naar Extra -> Add-ons en haal daar 'My Babylon' weg. Toegevoegd na 11 uur: Oké, dat helpt dus niet. Heb je overwogen om systeemherstel naar een eerdere datum uit te voeren?

Van dit soort problemen was ik eindelijk af na overschakeling op Ubuntu Linux. Kun je gratis downloaden: http://www.ubuntu.com/getubuntu/download

Nee veel programma's zetten een link naar het bestand dat ze hebben opgeslagen op jouw desktop neer. Anders weet je niet waar dat gebleven is. Een document, of een pdf ..... Gwoon verwijderen via rechtermuisklik, na eerst het bestand ergens logisch te hebben neergezet uiteraard.

met een beetje geluk kun je het ook met systeemherstel weghalen

door gewoon te balk te verwijderen rechtsklik op de balk en zorg dat er GEEN vinkje staat voor jouw balk met rare icoontjes of de-installeer het ad aware programma , Configuratiescherm/Software of bij Vista Configuratiescherm/Programma verwijderen en zoek naar de naam van de werkbalk eindigent met "toolbar" en klik Verwijderen