Gratis eigennaam@eigennaam.nl email adres, waar/hoe te krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nergens. Een eigen domein(naam) kost altijd geld, en bovendien moet dat ook nog ergens gehost worden (ook niet gratis). Voor niks gaat alleen de zon op - of krijg je een 'gratis' site op het domein van een toko die overal op je site reclame plaatst. Zo simpel is het, en niet anders.

Er zijn wel bedrijven die je een gratis .nl geven, maar in ruil moet je dan welk advertenties tolereren of op andere manier je ziel verkopen. Een .nl-domein is helemaal niet duur. Bij mijndomein.nl kost het bijvoorbeeld maar 9 euro per jaar, en dat weet je zeker dat je domein ook echt van jou is. Toegevoegd na 27 minuten: Als je eenmaal een domeinnaam hebt, kun je deze bijvoorbeeld koppel aan de gratis versie van Google Apps. Zo ontvang je je mail in een Gmail-omgeving, of gewoon in je mailclient. Erg handig!

Bronnen:
http://www.gratishostingendomein.info/
http://www.mijndomein.nl/

Gratis domeinnamen zijn soms verkrijgbaar bij webhosts, alleen kosten deze webhosts dan vaak ook wel wat meer. Alleen een gratis domeinnaam gaat je niet lukken. Domeinnamen (.nl) Zijn al te verkrijgen voor 2 euro per jaar. Als je ook nog een email erbij wilt moet je wel al een emailadres hebben.

Vroeger zat er een lek bij hotmail. Waardoor men door iets in de adresbalk te typen, zelf zijn eigen mailadres kon samenstellen. Echter dit lek is destijds gedicht, en slechts enkelen konden zijn/haar eigen emailadres samenstellen. hotmail koos er destijds voor om deze e-mailadressen niet te verwijderen. Je eigen emailadres samenstellen kan nu op slechts 1 manier, als je bijvoorbeeld het domein: www.bijvoorbeeld.nl gaat registreren, dan kan je zelf allemaal emailadressen met eigennaam@bijvoorbeeld.nl registreren. Echter de meeste domeinen qua achternamen zijn al geregistreerd, dus de kans is klein dat je achternaam nog te registreren valt als site. Daarnaast gaat je dit ook aardig wat kosten om een domein te registreren.

Ik werk nu +/- 2 jaar met www.gratis-host.eu tot algehele tevredenheid. Niets van reclame op uw eigen website. Kijk maar eens naar mijn zelf gemaakte http//appartement.gratis-host.eu • 400 Mb WEBspace • 2 Gigabyte Bandwidth • GRATIS ZO LANG U WILT Ik kreeg zelfs via email nog gratis ondersteuning. Als file transfer programma gebruik ik het eveneens gratis programma AceFTP van Visicommedia. Om mijn website samen te stellen heb ik gebruik gemaakt van het gratis programma Kompozer. Ideaal voor een leek, op 2 weken had ik mijn website online. Als er nog vragen zijn laat maar komen. Succes. Toegevoegd na 1 minuut: http://appartement.gratis-host.eu

Bronnen:
http://gratis-host.eu/
http://software.visicommedia.com/en/produc...
http://www.kompozer.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100