Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is een draadloze router?

Toegevoegd na 3 dagen:
kan je die aan je ipod klikken zodat je altijd op internet kan op je ipod want ik heb een netwerk nodig voor op de ipod

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
488

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Een router is een apparaat dat je aan de modem van je internet aan sluit en dan een draadloze verbinding maakt met bv. Laptop zodat je daarmee kan internetten. Evt. Kan je er een kompleet netwerk van computers en printer mee opzetten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Een apparaat zonder draad waardoor je internet kan krijgen
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Een router zorgt voor de verbinding, tussen je computers en de (adsl)provider. De computers moeten dan m.b.v. een netwerk(lan)kabel op de router aangesloten worden. De draadloze(wifi)router doet het zelfde maar dan mbv een wifi zender/ontvanger, je moet dus op je laptop ook zo'n wifi zender/ontvanger hebben. De meeste huidige laptops hebben dit ingebouwd anders kan je nog een losse USB-wifi antenne kopen. IPhone en ipads en veel andere smart phone's en/of tablets hebben ook meestal wifi.

Toegevoegd na 1 minuut:
Wifi is eigenlijk een draadloze verlenging van je eigen locale netwerk. Niet te verwarren met het data netwerk 3G van gsm providers.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding