Hoe kun je zien welke browser je in gebruik hebt?

Ik stel deze vraag namens mijn zus. Op mijn pc kan ik links boven op mijn scherm zien welke browser ik in gebruik heb maar bij haar staat dat er niet. Hoe kan zij dat zien?
Ze heeft Windows 7 en geen laptop.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je het icoontje op de taakbalk niet kunt herkennen denk ik dat de snelste methode is: op F1 drukken. Dat opent de Help-pagina. Daar staat meestal boven om welke browser het gaat. Wil je precies het versienummer weten, dan is er in die Helpfunctie ook vaak een "About" of "Over" pagina te vinden. Daar zie je het precieze versie nummer van het programma dat je op dat moment open hebt staan.

Druk op "Start", linksonder op het scherm. Dan staat er meestal bovenaan welke browser standaard is op de PC. De meest gebruikte zijn Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari, Opera en Google Chrome. Minder populair zijn Flock, Camino, Konqueror, ChromePlus, Lunascape en Seamonkey. Ook kun je proberen op een link te klikken die je bijvoorbeeld in een msn gesprek krijgt toegestuurd, dan opent ook de standaard browser! Veel succes!

Bronnen:
Eigen ervaring

Open de browser en in het menu help, info/about kan je zien welke browser en versie het is.

Op www.browserchecker.nl zie je ook gemakkelijk welke Browser en Versie je gebruikt. Daarnaast zie je ook welke versie van Windows je bijvoorbeeld gebruikt.

Bronnen:
https://www.browserchecker.nl

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100